FM Vaskeri

Vaskeriet er en helt unik størrelse, fordi det ikke blot servicerer Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men har en bredere funktion. Det fungerer nemlig som Region Hovedstadens centralvaskeri, hvilket betyder, at der vaskes for ikke blot Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men også Rigshospitalet, Amager og Hvidovre Hospital.
Når der skal vaskes linned, patienttøj og uniformer for fem hospitaler, betyder det selvfølgelig også, at der er enorme mængder vasketøj, der ugentligt kommer igennem vaskeriet – nærmere bestemt 95 tons, som alt sammen vaskes, tørres, presses og foldes, inden det bliver leveret tilbage til de respektive hospitaler.

Mange af arbejdsopgaverne i vaskeriet er hårde og fysisk krævende. Derfor indgår medarbejderne i en rotationsordning, hvor de flere gange om dagen skifter arbejdsstation. På den måde forhindres overbelastning, samtidig med det giver den enkelte medarbejder mulighed for at udvikle sig fagligt ved løbende at prøve flere forskellige opgaver.

Vaskeriet har stadig hjemme i den oprindelige vaskeribygning, som blev bygget i 1913. Bygningen er fredet, men er dog blevet om- og tilbygget for at kunne håndtere de store mængder vasketøj, der dagligt kommer igennem. 

Kontaktpersoner

Enhedschef
Svend Aage Christensen
Telefon 24 91 05 99
Mail Svend.aage.christensen@regionh.dk

Vaskerichef
Jan Rosenkilde Nikolajsen
Telefon 41 61 05 61
Mail Jan.rosenkilde.nikolajsen@regionh.dk

Driftsleder
Hans Lassen Christensen
Telefon 29 49 35 20
Mail Hans.Lassen.Christensen@regionh.dk


For glemte sager, kontakt:

Telefon 21 44 02 12 (tirsdag - torsdag mellem kl. 10.00 - 12.00)

Redaktør