FM Vaskeri

Vaskeriet er en helt unik størrelse, fordi det ikke blot servicerer Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men har en bredere funktion. Det fungerer nemlig som Region Hovedstadens centralvaskeri, hvilket betyder, at der vaskes for ikke blot Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men også Rigshospitalet, Amager og Hvidovre Hospital.
Når der skal vaskes linned, patienttøj og uniformer for fem hospitaler, betyder det selvfølgelig også, at der er enorme mængder vasketøj, der ugentligt kommer igennem vaskeriet – nærmere bestemt 95 tons, som alt sammen vaskes, tørres, presses og foldes, inden det bliver leveret tilbage til de respektive hospitaler.

Mange af arbejdsopgaverne i vaskeriet er hårde og fysisk krævende. Derfor indgår medarbejderne i en rotationsordning, hvor de flere gange om dagen skifter arbejdsstation. På den måde forhindres overbelastning, samtidig med det giver den enkelte medarbejder mulighed for at udvikle sig fagligt ved løbende at prøve flere forskellige opgaver.

Vaskeriet har stadig hjemme i den oprindelige vaskeribygning, som blev bygget i 1913. Bygningen er fredet, men er dog blevet om- og tilbygget for at kunne håndtere de store mængder vasketøj, der dagligt kommer igennem. 

Kontaktpersoner

Vaskerichef

Jan Rosenkilde Nikolajsen
Telefon 4161 0561
Mail Jan.rosenkilde.nikolajsen@regionh.dk


Driftsleder

Hans Lassen Christensen
Telefon 2949 3520
Mail Hans.Lassen.Christensen@regionh.dk


Driftsleder

Claus Kim Høier
Telefon 2130 9814
Mail Claus.kim.hoeier@regionh.dk


For glemte sager, kontakt:

Telefon 2144 0212 (tirsdag - torsdag mellem kl. 10.00 - 12.00)

Redaktør