Sygeplejen i Reumatologisk Ambulatorium

Heri findes information om, hvad sygeplejen i Reumatologisk Ambulatorium kan tilbyde.

Sygeplejerskerne i Reumatologisk Klinik har et tæt samarbejde med klinikkens øvrige faggrupper. Nedenfor kan du se, hvad sygeplejen bl.a. kan tilbyde.

Kontaktsygeplejerske

Kontaktsygeplejerske ordningen indebærer, at vi bestræber os på, at give dig mulighed for at se den samme sygeplejerske, hver gang du kommer. Dog er vores arbejdsgang sådan tilrettelagt, at vi hver dag har forskellige funktioner og det kan være nødvendigt, at du kommer på en bestemt ugedag, for at møde din kontaktsygeplejerske. Hvis du ringer til os, vil du altid kunne modtage hjælp af den sygeplejerske, som besvarer dit opkald. Du kan også lægge en besked og din kontaktsygeplejerske vil ringe dig op ved førstkommende lejlighed.

Sygeplejebesøg

Hvis du lige har fået stillet en ny gigt- eller rygdiagnose, skal starte ny behandling eller har spørgsmål omkring det at leve med gigt- eller rygsygdom, kan vi tilbyde dig en samtale med en sygeplejerske. Ved samtalen tager vi i fællesskab udgangspunkt i dine spørgsmål, din situation og de konsekvenser, som din sygdom har for dig. Samtalen kan f.eks. indeholde emner som viden om sygdommen, ernæring, aktivitet, søvn og hvile, smerter, sex, netværk og hvordan din dagligdag er påvirket. Endvidere kan vi formidle kontakt til hjemmeplejen

Før samtalen

Det er vigtigt, at der bliver taget udgangspunkt i din situation. Det vil derfor være en god idé hvis du, inden samtalen, har gjort dig tanker om, hvilke emner du har brug for at komme ind på og hvilke spørgsmål du måtte have. Du er velkommen til at tage en pårørende med til samtalen, såfremt du har brug for det.

Kontakt til sygeplejen

Telefon

Du kan kontakte os pr. telefon hvis:

  • du skal bestille eller ændre tider hos sygeplejersken (husk at bestille i god tid)
  • du får en reaktion/bivirkning på den medicinske behandling, der har med din gigt- eller rygsygdom at gøre
  • du får opblussen/forværring af din gigt- eller rygsygdom
  • du har spørgsmål til din gigt- eller rygsygdom, behandling eller undersøgelser, som ikke kan vente til din næste konsultation

Du kan selv booke tid til medicinafhentning via minsundhedsplatform.dk. Såfremt dette ønskes, kan du kontakte sygeplejersken for nærmere information.

Her kan du finde information om gigt- eller rygsygdom:

www.gigtforeningen.dk www.bechterew.dk www.leddegigtportalen.dk www.fnug.dk www.psoriasis.dk

Kontaktsygeplejerske

____________________________________

Redaktør