Stik- og snituheld (stik- og snituheld med risiko for smitte)

Hvis man har stukket eller skåret sig, er der risiko for smitte med virus. Vi vaccinerer mod leverbetændelse og eventuelt difteri og stivkrampe.

Kort om besøget

Når du har stukket eller skåret dig, eller hvis du har været udsat for en anden persons blod på et sår eller slimhinder, er der risiko for, at du er blevet smittet med virus. Vi har derfor taget blodprøver for leverbetændelse (hepatitis B og C) og HIV, og du har fået den første ud af fire vaccinationer for leverbetændelse. Hvis du tidligere har haft hepatitis B, eller hvis du allerede er vaccineret mod hepatitis B, kan du måske nøjes med den ene vaccination. Du har eventuelt også fået en vaccination mod difteri og stivkrampe.

Når du kommer hjem

Kontakt din egen læge ved tegn på betændelse

Du skal ringe til din egen læge eller Akuttelefonen 1813 uden for din egen læges åbningstid ved følgende symptomer:

  • Rødme.
  • Smerter eller svie.
  • Feber.

Sikker sex

Vi anbefaler, at du og din partner bruger kondom, indtil du har fået svar på alle blodprøver og ved, om du har fået en infektion. Det vil sige i op til 3 måneder efter uheldet.

Du får svar på blodprøverne fra din egen læge

Vi sender svaret på dine blodprøver til din egen læge. Ud fra svaret på dine blodprøver vil din læge planlægge det videre forløb. Du skal selv kontakte din læge og lave en aftale.

Værd at vide

Dine personlige data

Region Hovedstaden anvender de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse.
Du kan læse mere om formålet med anvendelsen samt dine rettigheder på vores hjemmeside: www.regionh.dk/persondatapolitik 

Redaktør