Skulder af led

Hvis skulderen er gået af led, sætter Akutmodtagelsen den på plads igen. Skulderen skal hvile i en slynge. Det er vigtigt at bevæge fingrene og håndleddet så meget som muligt.

Kort om besøget

Vi har undersøgt dig og konstateret, at din skulder har været gået af led. Vi har sat den på plads igen og givet dig smertestillende medicin. Du har fået en armslynge på, så skulderen får ro til at komme sig. Du skal forvente at have armen i slynge i 14 dage. Hvis andet gælder for dig, har vi talt med dig om det.

Når du kommer hjem

Undgå at løfte armene over hovedet

For at undgå at din skulder går af led igen, må du ikke løfte dine arme over hovedet i de første par måneder.

Kontakt Akuttelefonen 1813, hvis din skulder går af led igen

Din skulder kan gå af led igen. Hvis det sker, skal du ikke vente til din næste kontrol men straks kontakte Akuttelefonen 1813, så vi kan sætte din skulder på plads igen.

Kontakt din egen læge, hvis du oplever ændringer i hånden eller fingrene

Du skal ringe til din egen læge eller Akuttelefonen 1813 uden for din egen læges åbningstid, hvis din hånd eller fingre:

  • ændrer farve
  • bliver følelsesløs
  • begynder at snurre eller prikke.

Tag smertestillende medicin, så længe du har ondt

Du skal tage smertestillende medicin, så længe du har ondt. Du kan købe smertestillende medicin i håndkøb. Læs på pakken, hvor meget medicin du må tage. Hvis du har brug for ekstra behandling af dine smerter, skal du kontakte din egen læge.  

Brug slyngen døgnet rundt, og bevæg fingre og håndled

Du skal beholde slyngen på, når du sover, og når du vasker dig. Du må ikke gå i bad med slyngen på. Det er dog en god idé kortvarigt at tage armen ud af slyngen nogle gange om dagen og bøje og strække albuen. Undgå at bevæge skulderen imens.

Når du har slyngen på armen, er det vigtigt, at du bevæger fingrene og håndleddet så meget som muligt. Knyt og stræk fingrene, så mindsker du hævelse, bevarer styrken i hånden og bevægeligheden i fingrene.

Kom til kontrol

Du skal til kontrol, hvor vi sikrer os, at din skulder heler, som den skal. Her taler vi også med dig om din videre behandling. Vi indkalder dig med digital eller fysisk post, eller vi ringer til dig med information om tid og sted.

Hvis du oplever forværring inden din kontrol, skal du ikke vente, men i stedet kontakte din egen læge. Ved akut forværring skal du kontakte Akuttelefonen 1813.

Værd at vide

Dine personlige data

Region Hovedstaden anvender de personoplysninger, du giver os i forbindelse med din henvendelse.
Du kan læse mere om formålet med anvendelsen samt dine rettigheder på vores hjemmeside: www.regionh.dk/persondatapolitik 

Redaktør