Medicinændring

De fleste lægemidler, som vi bruger i Region Hovedstaden, bliver udbudt i licitation. Ved en licitation sikrer man, at der opnås den bedste pris på et lægemiddel.

De fleste lægemidler, som vi bruger i Region Hovedstaden, bliver udbudt i licitation. Ved en licitation sikrer man, at der opnås den bedste pris på et lægemiddel. Flere af de biologiske præparater, som anvendes, erstattes derfor løbende af nye biosimilære lægemidler, hvilket betyder, at de ikke er fuldstændigt identiske, men dog har den samme virkning på din gigt og er lige sikre at anvende.

Ved din næste medicin udlevering, vil du derfor få udleveret et nyt biosimilært lægemiddel. Personalet vil instruere dig i hvordan du bedst anvender det.

Samme dag som du får udleveret din medicin skal der eventuelt tages nye blodprøver, laves ledvurdering og du skal til touchskærm og udfylde spørgeskema i DANBIO. Personalet vil informere dig om dette på dagen.

Skal du til touchskærm for at udfylde spørgeskema i DANBIO anbefaler vi at du, så vidt muligt, gør dette hjemmefra på patient.danbio.dk

Vi anbefaler, at du anvender al den medicin du allerede har liggende inden du starter på det nye biosimilære lægemiddel.

Har du spørgsmål til ovenstående kan du henvende dig til ambulatoriet på tlf. 38 16 41 20, i sygeplejerskernes telefontid, som er dagligt ml. kl. 08.00-09.00 og kl. 13.00-14.00.

Vedlagt dette brev er information om det nye biosimilære præparat, som du vil få udleveret samt generel information om biosimilære lægemidler.

Redaktør