Artrose Ambulatoriet - velkommen

Velkomstbrev og information om forløbet hos Artrose Ambulatoriet.

Forløbet i ambulatoriet

Lægebesøg

Du bliver undersøgt af lægen, som gennemgår behandlingen med dig. I tager sammen stilling til planen. Det kan være nødvendigt med yderligere undersøgelser, f.eks. ultralydsskanning.

Behandling

Hvis du skal behandles, prøver vi at gå i gang så hurtigt som muligt, men der er forskellig ventetid afhængig af behandlingens art.

"Blokader"

Lokalbehandling gives vejledt af ultralyd. Selve stikket ved denne behandling kan mærkes, men generne bliver umiddelbart dæmpet af lokalbedøvelse. Der kan det første døgn efter lokalbehandling komme en opblussen af generne.Hvis du har fået lokalbehandling, skal du undgå overbelastning det pågældende sted i dagene efter. Du får besked om aflastningens varighed i forbindelse med behandlingen. Binyrebarkhormon: Ved lokalbehandling bruges ofte binyrebarkhormon, hvis der er betændelsesagtige forandringer, inflammation. En eller nogle få behandlinger giver sjældent betydende bivirkninger, men hormonet kan umiddelbart give varme i kinderne, forstyrrelser i menstruationer m.m.

Artroseskole

På vores artroseskole undervises hold på 8 personer med fokus på diætvejledning. Hvis du skal deltage, bliver du indkaldt, når der er samlet 8 til holdet, og du får så datoer og tider opgivet.

Efterkontrol

I de fleste tilfælde beder vi om en senere tilbagemelding om, hvordan det er gået. Vi håber, du vil deltage og give svar på f.eks. tilsendt spørgeskema, telefoninterview el.lign.

Projekter og forskning

Anden behandling, f.eks. fysioterapi eller træning, sker kun i forbindelse med bestemte projekter. Artrose Ambulatoriet udfører i tæt samarbejde med Parker Instituttet en række projekter om artrose og andre sygdomme i bevægeapparatet med henblik på at udvikle og teste behandlinger. Du kan læse om mulighederne på hjemmesiden: www.parkerinst.dk

Du kan også melde dig ind i Parker Instituttets Patientforening, som samarbejder med forskerne om projekterne. Patientforeningen afholder desuden møder med information, både om gigtsygdomme og om resultaterne af projekterne. Nærmere oplysninger finder du i en folder, som du kan få i Artrose Ambulatoriet.

Giv os ris og ros

Fortæl os meget gerne, hvis du oplever noget under sit ophold, som ikke er, som det skal være, eller som du synes, vi kan gøre bedre. Vi vil gerne have ris og ros, og gerne allerede mens du er hos os, så vi kan nå at reagere på det.

Redaktør