Arme eller ben - ultralydsskanning (Med eventuel blokade)

Skanningen kan bruges i forbindelse med indsprøjtning af binyrebarkhormon og tømning af væske fra led, muskler eller bløddele.

Kort om undersøgelsen

Du skal ultralydsskannes på en arm eller et ben. Ved en ultralydsskanning bruger vi lydbølger til at danne billeder af kroppens indre. Lydbølgerne udsendes og opfanges via et ultralydshoved, som føres hen over huden.

Skanningen kan bruges i forbindelse med indsprøjtning af binyrebarkhormon og tømning af væske fra led, muskler eller bløddele.

Undersøgelsen varer 15-30 minutter, men det er en god idé at afsætte 1 time, da der kan opstå ventetid.

Billede af en ultralydsskanning

Undersøgelsen

Undersøgelsen

Du ligger eller sidder ned, mens vi skanner dig. Vi smører gelé på det område, du skal have undersøgt, og fører ultralydshovedet hen over huden med et let pres. Via ultralydshovedet dannes der billeder på en skærm. Hvis du skal have en indsprøjtning med binyrebarkhormon, taler vi med dig om det inden undersøgelsen.

Efter undersøgelsen

Hold øje med såret, hvis du har fået en indsprøjtning

Der kan gå betændelse i et sår, også selvom du kun har fået et stik med en nål. Kontakt din egen læge eller Akuttelefonen 1813 uden for din egen læges åbningstid, hvis såret bliver rødt, hæver eller væsker, eller hvis du pludselig får høj feber.

Svar på undersøgelsen

Du får svar fra den læge eller afdeling, der har henvist dig til undersøgelsen. Du kan også se svaret på undersøgelsen på www.sundhed.dk eller på www.minsundhedsplatform.dk.

Få mere viden

Du kan få mere viden om ultralydsskanninger og blokader på www.patienthåndbogen.dk. Søg på ’ultralyd’ og ’kortisonindsprøjtning’.

Redaktør