​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De medvirkende: Rikke Carlsson, ledende overlæge i Center for Komplekse Symptomer, og hospitalets lægefaglige vicedirektør Kirsten Wisborg.​

Stemmer fra Bjerget: Podcast om funktionelle lidelser

Hvordan kan vi hjælpe mennesker med funktionelle lidelser? Det sætter podcasten "Stemmer fra bjerget" fokus på i seneste udgave, som du finder her. 

Hvad er funktionelle lidelser?

Smerter, overfølsomhed over for lyde og lys, problemer med maven og med at huske og koncentrere sig. Det er nogle af de typiske symptomer, som opleves af de patienter, som vi behandler for funktionelle lidelser.

Det er patienter, som allerede har været rundt i sundhedsvæsenet, uden at andre læger har kunnet finde årsagen til deres lidelser. Og hvor vi ikke bare kan tage en blodprøve eller en skanning, som kan afsløre, hvad der er galt.

​Hvordan kan vi hjælpe disse patienter? Det har Kirsten Wisborg sat sig for at undersøge. Kirsten er lægefaglig vicedi​rektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Hun har derfor inviteret Rikke Hinge Carlsson i studiet. Rikke er ledende overlæge i Region Hovedstadens specialiserede behandlingstilbud til borgere med funktionelle lidelser; Center for Komplekse Symptomer under Socialmedicinsk Center.

​Lyt med

Det er blevet til en god snak om både diagnosen, udfordring​erne og mulighederne, som du kan høre her:

https://region-hovedstaden-ekstern.23video.com/stemmer-fra-bjerget-episode-11​​​


Redaktør