Mød vores patienter og læs om os på CKS

​På denne side kan du møde et par af vores patienter, som lever med funktionel lidelse.
Du kan også læse om personalet på Center for Komplekse Symptomer og om centrets historie.

Mød vores patienter

Center for Komplekse Symptomer behandler hvert år omkring 350 patienter med funktionel lidelse eller helbredsangst. Mød her et par af vores patienter, som fortæller om, hvordan det er at leve med funktionel lidelse:

Mød Tine

I videoen nedenfor fortæller Tine om, hvordan det er at leve med en funktionel lidelse, og om sit forløb i Center for Komplekse Symptomer. Se videoen her:

​M​ød Sandy

I videoen nedenfor fortæller Sandy om, hvordan det er at leve med en funktionel lidelse, og om sit forløb i Center for Komplekse Symptomer. Se videoen her:​​

​Mød Anne Sofie

I lydfilen beskriver Anne Sofie, hvordan det er at leve med funktionel lidelse.
Hør lydfilen her:

​​​Du kan også læse Anne Sofies beskrivelse her: Anne Sofie.pdfOm Center for Komplekse Symptomer (CKS)

Center for Komplekse Symptomer er organisatorisk forankret under Socialmedicinsk Center og ligger på Frederiksberg Hospital. Centret behandler patienter med funktionelle lidelser og desuden patienter med helbredsangst. Læs evt. om henvisningsmuligheder her.

Ud over den daglige behandlingsindsats er Center for Komplekse Symptomer i en fortsat udviklingsproces med andre opgaver såsom formidling og samarbejde med praktiserende læger, kommuner og andre lægelige specialer, etablering af registrering, forskning og vidensdeling internt og eksternt både nationalt og internationalt.


Personalet

Personalet er tværfagligt sammensat og består af læger med forskellige specialer, herunder samfundsmedicin, almen medicin, somatik og psykiatri. Desuden psykologer, fysioterapeuter, socialrådgivere og sekretærer. De forskellige personalegrupper samarbejder tæt om patienternes udredning og behandling. Du kan evt. læse mere om vores behandlingstilbud her.

Historien

Center for Komplekse Symptomer blev etableret i 2018/2019 med officiel åbning 1. maj 2019. Liaisonklinikken i Region Hovedstaden, der var placeret i psykiatrien og behandlede patienter med funktionelle lidelser/somatoforme tilstande, blev sammen med Synkopeklinikken for patienter med mulige bivirkninger efter HPV-vaccine integreret i Center for Komplekse Symptomer. Denne etablering af et center i Region Hovedstaden til behandling af funktionelle lidelser er i overensstemmelse med de anbefalinger, der kom fra Sundhedsstyrelsen, og som du kan finde her.


​​Her finder du et kort til print over Center for Komplekse Symptomer​Redaktør