Blodprøvesvar – sådan forstår du dem

Bliv lidt klogere på, hvordan du skal forstå dine blodprøvesvar og kan følge dem over tid.  

Svar på blodprøver findes tre steder

Når du er blevet henvist til at få taget blodprøver, kan du som regel, senest to dage efter de er blevet taget, se svarene. Brug dit NemID og log dig ind på:

​​Hvis et prøvesvar er udenfor normalområdet, skal det vurderes af en læge med henblik på behandling. At et svar er udenfor normalområdet, er dog nødvendig ikke ensbetydende med noget alvorligt.

Minsundhedsplatform.dk

'Se prøvesvar' er en funktion på minsundhedsplatform.dk. Her kan du se, hvordan hvert enkelt prøvesvar ligger i forhold til normalområdet. Du har også mulighed for at se prøvesvaret i forhold til tidligere svar. Fx som graf, hvor du kan se prøvesvarenes udvikling over tid i forhold til normalområdet.

Se dine blodprøvesvar i minsundhedsplatform.dk (kræver Nem-id)

Sundhed.dk

I din 'Sundhedsjournal' på sundhed.dk vises alle dine blodprøver på det samme skærmbillede, så du kan sammenligne alle dine blodprøvesvar med hinanden over tid.

Se dine prøvesvar på sundhed.dk

Når du aktiverer det enkelte blodprøvesvar med musen, kan du se, hvordan svaret ligger i forhold til normalområdet. De enkelte blodprøver kan også, når du afkrydser dem, skrives ud som grafer, hvor du kan se prøvesvarenes udvikling over tid.

Se dine blodprøvesvar i Sundhedsjournalen på sundhed.dk (Kræver Nem-id)

Min Læge app (Praktiserende Lægers Organisation)

Min Læge appen giver dig mulighed for nemmere at komme i kontakt med din praktiserende læge og få adgang til en række oplysninger om blandt andet aftaler, henvisninger og vaccinationer.

Find Min Læge i App Store

Redaktør