Medicin gennem huden

Der er bedre behandling af hudkræft på vej til en særlig udsat gruppe: Patienter, som har fået et nyt organ.

​​​

(Foto: Claus Peuckert)

Patienter, som har fået en ny nyre eller et nyt hjerte har omkring 100 gange større risiko end andre for at få hudkræft. De har nu udsigt til en ny og mere effektiv behandling, hvor anti-kræft medicin gives gennem små huller i huden lavet med laser.

Særligt udsatte

Normalt er hudkræft ikke en sygdom, man dør af, men hos organtransplanterede kan den sprede sig med lynets hast og bliv livstruende.

Et projekt på Bispebjerg Hospital har afprøvet effekten af at kombinere laser-behandling med den traditionelle fotodynamiske terapi på patienter, der havde forstadier til hudkræft på hænder, arme, ansigt eller ben.

Mere effektiv

Det viste sig, at den laser-baserede behandling var mere ca. 25 % mere effektiv og gav bedre resultater end den traditionelle fotodynamiske behandling. Den nye behandlingsmetode vil med tiden kunne komme alle patienter med forstadier til hudkræft til gode.

Læs hele det nye tema her:

www.bispebjerghospital.dk/videnplus-medicin-gennem-huden

Webmagasinet VIDEN+

www.bispebjerghospital.dk/videnplus og
www.frederiksberghospital.dk/videnplus

Tilmeld dig VIDEN+ nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig VIDEN+ nyhedsbrev og få en mail hver gang, der udkommer et nyt tema.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Om VIDEN+

Webmagasinet VIDEN+ går tæt på sundhedsforskning, tendenser og udvikling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.
Udkommer ca. 10 gange om året.