For meget træning - og hvad så?

En øm knæsene eller en sprængt achillessene? Flere hundrede tusinde danske motionister overbelaster hvert år deres sener og muskler. Og det kan tage lang tid at hele kroppens elastikker. Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, forsker i, hvordan man bedst kan forebygge og genoptræne skader i senerne. Styrketræning er svaret.

(Foto: Claus Peuckert)

Ny viden om achillessener

En overrevet achillessene er en meget almindelig sportsskade - især hos midaldrende, mandlige motionister. Et nyt forskningsprojekt under Institut for Idrætsmedicin skal undersøge, hvordan man bedst genoptræner en sprængt achillessene, når den er sat sammen: Skal senen have ro eller er det bedst at begynde at bruge den med det samme? Resultaterne vil blive brugt i klinikken, der hvert år behandler 5.000 sportsskader.

Læs mere og se video om overbelastningsskader på

www.bispebjerghospital.dk/videnplus-overtraening

www.frederiksberghospital.dk/videnplus-overtraening

Webmagasinet VIDEN+

www.bispebjerghospital.dk/videnplus  og
www.frederiksberghospital.dk/videnplus

Tilmeld dig VIDEN+  nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig VIDEN+ nyhedsbrev og få en mail hver gang, der udkommer et nyt tema.
Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Kommentér artikler og video

Du kan nu også skrive kommentarer til alle artikler og videoer. Kommentarfeltet ligger nederst på siderne.

Om VIDEN+

Webmagasinet VIDEN+ går tæt på sundhedsforskning, tendenser og udvikling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.
Udkommer ca. 10 gange om året.