Samtaler og udvælgelse

​Herunder fortæller vi kort om, hvordan det foregår ved udvælgelse af kandidater til samtale og hvad du kan forvente ved tilbud om job eller afslag.

​Samtaler

Vi indkalder typisk 3-5 kandidater til jobsamtale. Til samtalen får du lejlighed til at fortælle os om dine kvalifikationer, erfaringer og motivation for at søge jobbet. Vi vil også fortælle mere om job og arbejdsplads, og du får selvfølgelig mulighed for at stille uddybende spørgsmål. Ved samtalen deltager ofte nærmeste leder, en tillidsrepræsentant og en medarbejderrepræsentant – der kan dog variere fra job til job.

Udvælgelse

Efter samtalen vil ansættelsesudvalget vurdere hvilken kandidat der opfylder flest mulige af de faglige og personlige kvalifikationer, der er centrale for jobbet. Som supplement hertil - og for at den bedst kvalificerede ansøger bliver valgt - indhenter den ansættende leder som udgangspunkt altid referencer fra seneste/tidligere arbejdsgivere på den ansøger, der foretrækkes til den ledige stilling.​ 

Ja eller nej?

Har du været til samtale får du oftest besked direkte pr telefon - uanset om du har fået det eller ej. Bliver du tilbudt jobbet og takker ja, skal I nå frem til en lønaftale inden du kan endelig ansættes og modtager et ansættelsesbrev. Hvis du ikke tilbydes jobbet, får du et afslag pr. telefon eller e-mail.

Opret Jobagent

Husk at oprette en jobagent og få besked når vi slår et job op, der matcher dine ønsker.
Tilmeld dig jobagenten her

Redaktør