​​

Niels A. Lassen-dagen

​​Hvert år afholdes Bispebjerg og Frederiksberg Hospitals forskningsdag, Niels A. Lassen-dagen. Dagen er opkaldt efter Niels A. Lassen, der gennem en lang forskerkarriere var tilknyttet Bispebjerg Hospital.

Niels A. Lassen er en af det 20. århundredes mest betydningsfulde danske læge-videnskabelige forskere. Han udviklede flere banebrydende metoder til at måle kroppens stofskifte og blodets strømning gennem kroppen. Lassen var også pioner i at udvikle de metoder, der i dag anvendes over hele verden til at kortlægge hjernens funktioner.På hospitalets forskningsdag, Niels A. Lassen-dagen, uddeles Niels A. Lassen-prisen. Desuden bliver der uddelt priser for foredrags- og posterkonkurrencer, som finder sted på selve dagen. Emnerne er mangeartede og spænder lige fra grundforskning til klinisk eksperimentel forskning indenfor rigtig mange specialer.​

Fakta om Niels A. Lassen-prisen:

  • Niels A. Lassen-prisen bliver uddelt af Niels A. Lassen Fonden, som blev etableret til minde om professor, overlæge, dr. med. Niels A. Lassen (1926-1997).
  • Niels A. Lassen er en af det 20.århundredes mest betydningsfulde danske lægevidenskabelige forskere. Han udviklede flere banebrydende metoder til måling af kroppens blodgennemstrømning og stofskifte, og han var pioner i udviklingen af metoder, der i dag med stort udbytte bruges til at kortlægge hjernens funktion.
  • Prisen uddeles så tæt som muligt på Niels A. Lassens fødselsdag den 7. december. 

Redaktør