Sukker

​Et højt indtag af sukker har negative effekter på folkesundheden, og i de nationale kostanbefalinger anbefales det at begrænse indtag af sukkerholdige fødevarer og drikkevarer. Et stigende antal regeringer anvender afgifter og skatter til at regulere prisen på særlig sukkersøde drikkevarer og dermed fremme folkesundheden. Det er dog stadig uklart,hvilken effekt det har på prisen og på forbruget.

Formålet med dette studie var at undersøge sammenhængen mellem pris og mængdesalg af ikke-alkoholiske sukkersøde drikkevarer, slik og chokolade. Studiet anvendte estimater for priselasticitet for at kvantificere effekten af pris på salg. Analyserne blev baseret på omfattende data fra dansk dagligvarehandel i perioden 2008-2015, udtrukket af The Nielsen Company. Du kan læse mere om studiet og resultaterne i artiklen:

Buch-Andersen T, Helms Andreasen A, Jørgensen T, Holger Ehlers L, Toft U. Price and sales volume of sugar-sweetened beverages, diet drinks, sweets and chocolates: analysis of Danish retail scanner data. Eur J Clin Nutr. 2020 Apr;74(4):581-587. doi: 10.1038/s41430-019-0470-5.

Projektet blev støttet af Helsefonden.


Redaktør