Rekordmange borgere har svaret på spørgeskema om deres sundhed

I midten af maj sluttede dette års indsamling af spørgeskemaer til ’Hvordan har du det?’-undersøgelsen, og andelen af besvarede spørgeskemaer sætter ny rekord i Region Hovedstaden. Svarene på undersøgelsen bruges til at tilrettelægge fremtidige sundhedsindsatser.

Vent...

Over 100.000 spørgeskemaer er sendt ud med spørgsmål om f.eks. kost, motion, stress og en lang række andre spørgsmål om danskernes sundhedstilstand. Indsamlingen er nu slut, og optællingen viser, at næsten 55% af dem er kommet retur i udfyldt tilstand. Det er ny rekord og rigtigt godt nyt, siger projektleder Cathrine Juel Lau:

  • Vi er utroligt glade for de mange returnerede spørgeskemaer, og den tid borgerne har lagt i at besvare undersøgelsen. De mange besvarelser er med til at gøre os klogere på, hvor der skal sættes ind med sundhedstilbud og forebyggende tiltag i kommuner, region og hele landet, og grundlaget for disse indsatser er nu endnu bedre på grund af de mange svar – så tusind tak for jeres deltagelse!

Høj svarprocent er afgørende
Svarprocenten i Region Hovedstadens "Hvordan har du det?" undersøgelse ligger generelt lidt lavere sammenlignet med flere af de øvrige regioner, men denne gang ser det ud til, at Region Hovedstaden er godt med, og svarprocenten fra 2017 er steget fra 52,6% til 54,9%. Da undersøgelsen gik i gang, var håbet at kunne komme op omkring den samme svarprocent som i 2017, og det er så lykkedes bedre end forventet. En høj svarprocent er vigtig i undersøgelser som denne, da målet er at give et repræsentativt billede af regionens og kommunernes borgeres sundhed og trivsel.

Der er blevet lagt et kæmpe arbejde i at promovere undersøgelsen fra kommunernes side, som sideløbende har skullet jonglere med COVID-19 opgaver. Det siger vi fra Region Hovedstaden også en stor tak for.

Du kan læse mere om sundhedsprofilen på denne hjemmeside.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor