Nyt stort forskningsprojekt "Generation Sunde Børn" skal skabe sunde børneliv

​Generation Sunde Børn er et partnerskabsprojekt mellem fire forskermiljøer og en række lokalsamfund, som skal udvikle et solidt, forskningsbaseret fundament for, at børn får et godt og sundt liv i trivsel – også på den lange bane.

Vent...

Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse er en af flere partnere i et stort forskningsprojekt, som har til formål at fremme sund vægtudvikling og trivsel blandt børn i alderen 6-9 år, samt modvirke social ulighed i sundhed. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Statens Institut for Folkesundhed. Derudover inviterer projektet en bred gruppe af nationale og lokale aktører til at være med til at lægge kræfter i at udvikle en indsats, der kan understøtte en generation af sunde børn. Projektet bygger på samskabelse og en systemorienteret tilgang, der tager højde for kompleksiteten i udviklingen af overvægt. Interventionen tager udgangspunkt i den eksisterende evidens og udvikles i tæt samarbejde med alle de aktører, der er rundt om børnene; familien, skolen, foreningerne, SFO'en, kommunen, supermarkedet og restauranter m.fl. Der udvikles en koordineret, helhedsorienteret multikomponent intervention med fokus på søvn, mad, bevægelse, skærmvaner og trivsel.

"Det er et stort og ambitiøst forskningsprojekt  som vil involvere mange aktører omkring børnene, og hvor der anvendes helt nye metoder og tilgange til udviklingen af indsatser, der skal fremme sund vægt og trivsel blandt danske børn. Det glæder jeg mig til at komme i gang med sammen med nogle af de dygtigste forskere på området og lokale og nationale aktører" siger Ulla Toft, professor i sundhedsfremme og forebyggelse  

Aktiviteter og forskning i Generation Sunde Børn vil blive gennemført i perioden fra maj 2022 til april 2026.

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Læs mere her.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor