Ny centerchef 1. februar 2020

​​Peter Bentsen bliver pr. 1. februar 2020 ansat som centerchef i Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse. Han skal, sammen med Allan Linneberg, udgøre centerledelsen i centeret.

Vent...

Peter Bentsen lille.jpg

Peter glæder sig til at besætte stillingen som centerchef i CKFF.

- CKFF har en ambitiøs strategi og vision, og det giver en tiltrængt mulighed for at skabe et forsknings- og innovationscenter i verdensklasse med fokus på folkesundhed og forebyggelse. CKFF er et visionært, nationalt-førende, evidens-fokuseret og impact-orienteret center med stærke værdier og store ambitioner – som jeg brænder meget stærkt for. Centerchefstillingen vil give mig mulighed for – i samarbejde med kolleger, ansatte og samarbejdspartnere – at gøre en vigtig og afgørende forskel for sundhedsvæsenet, folkesundheden og velfærdssamfundet i Danmark, fortæller Peter.

Peter er i dag seniorforsker og teamleder ved Steno Diabetes Center Copenhagen og adjungeret professor ved Københavns Universitet. Han er uddannet cand.scient. i idræt og psykologi og har en ph.d. fra Københavns Universitet. Peters forskning og relaterede interventionsprojekter har fokuseret på ”people, places, programmes” i relation til børn og unges sundhed, trivsel og læring i krydsfeltet mellem sundheds-, social-, adfærdsvidenskab. 

Centerchef Allan Linneberg siger: Jeg glæder mig meget til at lede centeret i samarbejde med Peter og vores stærke ledergruppe og mange dygtige medarbejdere. Vi skal sammen implementere vores forskningsstrategi, hvor vi som forskningscenter vil tage et bredere ansvar for befolkningens sundhed og dække sundhedsforskningen bredt – fra identifikation af sygdomsårsager til implementering af denne viden i behandling og forebyggelse. Vi vil fortsætte udviklingen imod øget netværkssamarbejde med eksterne interessenter og med fokus på forskningens anvendelsesside. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor