Mere forskning i glutenintolerans og de alvorlige konsekvenser

​Tillykke til Line Lund Kårhus, som har modtaget 1,6 mio. kr. fra Lundbeckfonden til mere forskning i glutenintolerans.

Vent...

​Line ønsker at bidrage til, at flere kan blive udredt og diagnosticeret hurtigere – og dermed komme i gang med en glutenfri diæt hurtigst muligt.

Sammen med professor Allan Linneberg har Line Lund Kårhus gennemført et større studie, der undersøger sammenhængen mellem ubehandlet glutenintolerans og risikoen for at udvikle andre sygdomme.

Line Lund Kårhus er læge og forsker på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital:

- Vores forskning viser, at der findes ti gange flere med glutenintolerans i Danmark end de officielle tal viser, og vores seneste studie indikerer, at ikke-diagnosticeret glutenintolerans er forbundet med alvorlige konsekvenser for helbredet som fx kræft og hjertesygdom, der muligvis kan forebygges med tidlig behandling.

I det nye studie undersøger Line konsekvenserne for helbredet af både diagnosticeret og ikke-diagnosticeret glutenintolerans. Projektet skal føre til nye retningslinjer for screening og tidligere diagnosticering af patienter med sygdommen.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor