Grethe Stampes legat til Tea Skaaby

​Tea Skaaby fik fredag den 17. august 2018 overrakt Grethe Stampes Legat på Dansk Selskab for Allergologi's årsmøde i Kolding. Prisen er en personlig pris, der tildeles en forsker som en anerkendelse af en særlig indsats for forskningen i allergiske sygdomme.

Vent...

​Tea Skaaby arbejder til dagligt på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Frederiksberg Hospital, hvor hun har fokus på at kortlægge årsager og følgesygdomme til allergiske sygdomme ved at bruge data fra store befolkningsstudier og genetiske markører.

Tea er 40 år og har på kort tid etableret sig inden for epidemiologisk forskning. Hun er uddannet læge (2007), har gennemført KBU (2011), en ph.d. i sundhedsvidenskab (2014) og har netop indleveret en doktorafhandling til Københavns Universitet (2017) med titlen "Identifying causes and consequences of allergic disease, asthma, and lung function".

Tea Skaaby har publiceret over 70 originalartikler (32 som førsteforfatter) og opnået 4 millioner kr. i fondsmidler som hovedansøger, herunder to gange fået et 2-årigt post.doc. grant fra Lundbeckfonden.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor