​​Foto: Alexander Sinn, Unsplash

CKFF anbefaler: Sundhedsdata til debat på Folkemødet

​Folkemødet 2023 byder på en lang række vigtige debatter om data om befolkningens sundhed, forebyggelse og behandlingsmuligheder. Men hvor skal du lytte med? Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse giver sine anbefalinger.​

Vent...

Der er lagt op til masser af debat om sundhedsapps, algoritmer og kunstig intelligens på Folkemødet i Allinge den 15.-17. juni. Sundhedsdata er en vigtig driver for fremtiden sundhedsvæsen. Men hvordan bør vi indsamle og bruge data til at forbedre patientforløb og styrke forebyggelse.

Hvis du interesserer dig for fremtidens sundhedsvæsen og brug af data, og vil følge diskussionerne på nært hold, så har Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse nogle anbefalinger til hvor, og hvornår, du bør være i Allinge.

 

Data og sundhedsklyngene

Torsdag eftermiddag inviterer Mobilize Strategy Consulting og MedCom - Det danske sundhedsdatanet til debat om brug af data, fra dag ét, i Sundhedsklyngernes arbejde. Patientdata skal på dagsordenen, når samarbejdet mellem kommuner, almen praksis og hospitaler skal stå styrkeprøven. Spørgsmålet er, hvilke data der skal bringes i spil til at løse forskellige problemer og herigennem skabe forandring og samarbejde?

I debatten kan du blandt andre møde Claus Duedal Pedersen, der er enhedschef i sundhed.dk, Mette Maria Skjøth, chefsygeplejerske på OUH Odense Universitetshospital og Claus Bjørn Billehøj, der er partner i konsulenthuset Mobilize.

Debatten foregår kl. 15.00 i J22 hos MedCom. Læs mere om debatten her.

 

Data i patientforløbet

Bliv hængende i J22, hvor MedCom fortsætter med at sætte data til debat – denne gang med fokus på patientforløb. Du kan blandt andre møde Mireille Lacroix, næstformand i Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Erik Jylling, sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner og Torben Mogensen, formand i Lungeforeningen, der diskuterer, hvordan data kan give et bedre behandlingsforløb. Det er brug af data, som ikke kun understøtter det kliniske arbejde med aktivitetsstyring og kvalitet i sundhedsvæsnet, men bygger på samarbejde på tværs af sektorer.

Debatten foregår kl. 16.00 i J22 hos MedCom. Læs mere om debatten her.

 

App's, algoritmer og AI

Fredag kan du blive klog på sundhedsapps, og hvilken rolle kunstig intelligens spiller i fremtidens sundhedsvæsen

Start dagen med en debat om sundhedsapps. Mød blandt andre Niina Aagaard, kommunikationschef i Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd, Sarah Hitz, der er rådgiver i Nordic Innovation, og Anders Tunold-Hanssen, der er CEO og Project Manager i Nordic Interoperability. Sammen drøfter de værdien af sundhedsapps i Norden, blandt andet som led i forebyggelse.

Debatten foregår kl. 9.30 hos Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd, i A20. Du kan læse mere om debatten her.

 

Fredag eftermiddag sætter landets Steno Centre spot på patientens rolle i samarbejdet med sundhedsprofessionelle. For hvorvidt skal patienterne selv navigere i deres egen behandling, sygdom og data? Hør blandt andre Karin Friis Bach, formand for Regionernes Sundhedsudvalg, Jan Henrik Ardenkjær-Larsen, der er direktør i DTU sundhedsteknologi og Klaus Lunding, formand i Danske Patienter diskutere, om vi er ved at sætte patienterne fri, eller tabe dem, i fremtidens digitale sundhedsvæsen.

Debatten foregår kl. 14.00 i Røgeriets Debattelt, F12. Læse mere om debatten her.

 

Rund eftermiddagen af med en debat om, hvordan vi udnytter kunstig intelligens og den teknologiske udvikling til at præcisere og effektivisere behandlingen. Novo Nordisk inviterer til et 360-graders tjek på mulighederne med kunstig intelligens. Også i denne debat er spørgsmålet, om vi kan finde den rette balance for digitalisering.

Debatten om AI i fremtidens sundhedsværnet foregår kl. 14.00 i Røgeriets Debattelt, F12. Læs mere om debatten her.

 

Find det samlede program for Folkemødet her. Husk, at du også kan møde CKFF, når vi deltager i flere debatter om sundhed og trivsel. Læs mere om, hvor du kan møde os på Folkemødet.



Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor