Nanna Louise Riis

Nanna Louise Riis er ansat som postdoc i Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse. Hun har en kandidat i Human Nutrition fra Københavns Universitet og en ph.d. i Life Science fra Danmarks Tekniske Universitet. Nanna har primært beskæftiget sig med interventionsforskning, og hendes ph.d.-studie var baseret på et randomiseret kontrolleret studie, hvor hun undersøgte effekten af at reducere saltindholdet i brød - alene eller i kombination med kostvejledning på indtaget af natrium, kalium og Na/K ratioen, risikomarkører for hjertekarsygdomme, kostindtaget samt saltpræferencer og saltfølsomhed. I post.doc.-ansættelsen arbejder Nanna med 20-års opfølgningen af Inter99 projektet.

Publikationer

Riis, N.L., Bjoernsbo, K.S., Lassen, A.D., Trolle, E., Frederiksen, A.K.S., Andreasen, A.H., Bysted, A. & Toft, U. (2020) 'Impact of a sodium-reduced bread intervention with and without dietary counseling on sodium intake – a cluster randomized controlled trial among Danish families', European Journal of Clinical Nutrition, 74, p1334-1344.

Riis, N.L., Bjoernsbo, K., Toft, U., Trolle, E., Hyldig, G., Hartley, I.E., Keast, R., Lassen, A.D. (2021) 'Impact of salt reduction interventions on salt taste sensitivity and liking, a cluster randomized controlled trial', Food Quality and Preference, 87.

Bjoernsbo, K.S., Riis, N.L., Andreasen, A.H., Petersen, J., Lassen, A.D., Trolle, E., Frederiksen, A.K.S., Munk, J.K., Toft, U. (2019) 'Salt Reduction Intervention in Families Investigating Metabolic, Behavioral and Health Effects of Targeted Intake Reductions: Study Protocol for a Four Months Three-Armed, Randomized, Controlled 'Real-Life' Trial', International Journal of Environmental Research and Public Health, 16(19), 3532.

Toft, U., Riis, N.L., Lassen, A.D., Trolle, E., Andreasen, A.H., Frederiksen, A.K.S., Bjoernsbo, K.S. (2020) The effects of two intervention strategies to reduce the intake of salt and the sodium-to-potassium ratio on cardiovascular risk factors. A 4-month randomised controlled study among healthy families. Nutrients, 12(5), 1467.

Redaktør