Karen Ellegaard

Karen Ellegaard-4093 lille.jpg

Navn: 
Titel:
Stilling
Ansat:
Telefon:
Fax:
E-mail:
Karen Ellegaard 
Fysioterapeut, ph.d.
Seniorforsker
2004
38 16 41 71
38 16 41 59
Karen.Ellegaard@regionh.dk

Karen Ellegaard blev autoriseret som fysioterapeut fra Fysioterapeutskolen i København i 1990. I de følgende år arbejdede hun dels på Bispebjerg Hospital og dels som praktiserende fysioterapeut.

I 2001 blev Karen ansat ved Østerbro-undersøgelsen og studerede derefter på Syddansk Universitet fra 2003.

I 2004 blev hun ansat i ultralydsenheden på Parker Instituttet. Sideløbende med ultralydsundersøgelser af patienter i biologisk gigtbehandling blev hun Master i Fysioterapi fra Karolinska Institutet i Stockholm, og derefter phd-studerende ved SMI, Aalborg Universitet. 

Karen Ellegaard forsvarede sin phd-afhandling i oktober 2009 med "Accuracy of ultrasound Doppler measurements in assessment of disease activity in patients with rheumatoid arthritis"

Efter ph.d. forsvaret har hun fortsat sit arbejde med ultralyd på Parker Instituttet, hvor hun fordeler sit tid mellem undersøgelse af patienter med henblik på behandling og eventuel inklusion i instituttets forskningsprojekter og egne forskningsaktiviteter. Desuden har hun ansvaret for tilrettelæggelse og udførelse af alle ultralydsundersøgelser i forskningsprojekterne på instituttet. 

Hendes forskningsaktiviteter er omkring anvendelse og udvikling af ultralydsskanning indenfor både leddegigt og slidgigt, blandt andet med 3D ultralyd. Forskningen sker i samarbejde med både nationale og internationale samarbejdspartnere. Herudover har hun stået i spidsen for et større projekt, hvor behandling af patienter med skuldersmerte blev afdækket og er på nuværende tidspunkt i gang med en stor opgørelse af bivirkninger ved steroidinjektions behandling hos patienter med ledproblemer.

KE har sideløbende med sit arbejde i ultralydsenheden forskellige undervisnings og foredragsaktiviteter i både ind og udland.

 Se en liste over Karen Ellegaards publikationer​.
Redaktør