Information om artrose

​Artrose (slidgigt) opstår som en kombination af arvelig bestemt degeneration af led og som følge af skader eller kraftig og langvarig belastning.

Artrose (slidgigt) opstår som en kombination af arvelig bestemt degeneration af led og som følge af skader eller kraftig og langvarig belastning. Det betyder, at de fleste mennesker med årene udvikler artrose i et eller flere led, og WHO har beregnet, at artrose er den sygdom, der giver størst tab af gode leveår, ca. 10% af alle over 50 år har betydelige smerter og funktionsproblemer. Heldigvis slipper de fleste med lidt dårligere bevægelighed i leddene og beskedne smerter ved bestemte belastninger, dvs. ting, der kan begrænses i hverdagen.

Dette gør sig desværre ikke gældende i de vægtbærende led, hvor artrose kan give store problemer. Særligt knæleddet er udsat i forhold til skader og i forhold til belastning pga. overvægt. Kombinationen af skade på knæet og overvægt har næsten 50% af alle med knæproblemer og 10% af disse, over 50 år, har svære smerter og funktionsproblemer.​

Redaktør