Behandling

​I Artroseambulatoriet modtager og behandler vi patienter med slidgigt(artrose). Slidgigt opstår når brusken i leddene er nedbrudt. Når brusken i leddet mangler, kan der opstå en irritationstilstand og det kan blive smertefuldt at bevæge sig. Det er desværre ikke muligt, at genskabe brusken, men der kan gøres meget for at livet med slidgigt bliver bedre.

​Alle patienter der kommer i Artroseambulatoriet bliver vurderet og behandlet ud fra deres individuelle behov. Ambulatoriet tilbyder følgende behandlinger:

Lægeundersøgelse:

Du bliver undersøgt af lægen, som gennemgår behandlingen med dig. I tager sammen stiling til planen. Det kan være nødvendig med yderligere undersøgelser, f.eks. ultralydsbehandling.

Ultralydsundersøgelse.

Nogle patienter kan have gavn af, at få en insprøjtning med steroid(blokade) i det syge led. Denne behandling gives ultralydsvejledt og man vil kunne mærke stikket, men generne vil blive dæmpet af lokalbedøvelse. Der kan i det første døgn efter behandlingen komme en opblussen af dine gener og du skal derfor undgå overbelastning det pågælende sted i dagene efter.

Artroseskole:

på vores artroskole bliver man undervist og vejledt i bl.a. diæt og træning. Der undervises i hold på højst 8 personer.

Efterkontrol:

I de fleste tilfælde vil du få tilbudt, at møde til efterkontrol.  

Projekter:

Ved lægeundersøgelsen vil du blive informeret om muligheden for, at deltage i et evt. forskningsprojekt.


Redaktør