Kikærtegryde
Ingredienser
2 spsk rapsolie
2 tsk karry
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt kardemomme
2 fed hvidløg, pressede
2 løg skåret i tern
1 tsk revet ingefær
130 g linser, skyllede
2 dl vand
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk, light
1 dåse kikærter
1 rød peberfrugt skåret i tern
1 stor gulerod, skåret i tern
Salt og peber
Persille eller frisk koriander, finthakket
Varm rapsolie i en dyb pande og rist de tørrede krydderier (karry, spidskommen, koriander, kardemomme) heri.
Tilsæt derefter hvidløg, løg og ingefær og steg til løgene er bløde.
Tilsæt linser, vand, hakkede tomater og kokosmælk og lad det simre under låg i 15 minutter.
Bland kikærter, peberfrugt og gulerod i retten og varm retten igennem i 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Drys retten med finthakket persille eller koriander.
Server retten med ris eller fuldkornsbrød.