​​​​​

Opskrifter

​Nemme, lækre og sunde opskrifter til dig.

​Hovedret til 1 person

Ingredienser

1 blomkål
1,5 dl pizzasovs eller 1,5 dl mosede tomater
Salt og peber
Tørret oregano
Olivenolie
1 mozzarellaost

1 håndfuld rucola

Bagepapir

Tænd ovnen på 220 grader.

Gør en bageplade klar med bagepapir.

Skær blomkålen i 2-3 skiver og læg den på bagepapiret.
Rør mosede tomater med krydderier og fordel den på blomkålen.
Eller kom pizzasovs på blomkålen.

Dryp med olivenolie og bryd osten ud over pizzaen.

Bag pizzaen i ovnen i ca 20-25 minutter til den er mør og gylden.

Anret pizzaen på tallerken, pynt med rucola.

Server straks.

Tips:
Pizzaen smager også godt næste dag som kold frokostret
Pizzaen kan pyntes med tørret skinke, små tern af krydret oksespegepølse eller lidt parmesanflager.




300 g havregryn
1½ tsk salt
1½ tsk bagepulver 
300g hytteost
3 æg

Evt rosmarin eller kanel og vaniljesukker

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bland havregryn med salt og bagepulver.
Rør hytteost og æg i.


Sæt dejen med 2 skeer på bageplade med bagepapir – de må gerne være lidt ujævne i formen, størrelse på bollerne ca. som en frikadelle.

Pensl evt. med æg eller mælk og drys evt. med rosmarin, så har du en madbolle eller smag dejen til med lidt kanel og lidt vaniljesukker for en sød bolle. 

Bages i 15-20 minutter alt efter størrelse – må gerne få god brun overflade.​



​Ingredienser

2 spsk rapsolie
2 tsk karry
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt kardemomme
2 fed hvidløg, pressede
2 løg skåret i tern
1 tsk revet ingefær
130 g linser, skyllede
2 dl vand
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk, light
1 dåse kikærter
1 rød peberfrugt skåret i tern
1 stor gulerod, skåret i tern

Salt og peber

Persille eller frisk koriander, finthakket

Varm rapsolie i en dyb pande og rist de tørrede krydderier (karry, spidskommen, koriander, kardemomme) heri. 
Tilsæt derefter hvidløg, løg og ingefær og steg til løgene er bløde.

Tilsæt linser, vand, hakkede tomater og kokosmælk og lad det simre under låg i 15 minutter.

Bland kikærter, peberfrugt og gulerod i retten og varm retten igennem i 10 minutter.

Smag til med salt og peber.

Drys retten med finthakket persille eller koriander.

Server retten med ris eller fuldkornsbrød.



Ingredienser

125 g varmrøget laks 
1 spsk mayonnaise
1 lille rødløg, finthakket
½ bundt dild
Salt, peber 


Findel laks med en gaffel.
Rør laksen med mayonnaise, finthakket rødløg og dild.
Smag til med salt og peber.

Server rilletten på ristet rugbrød eller andet groft brød.



Ingredienser

2 fuldkornswraps
100 g røget laks i skiver
1 lille avocado
1 agurk
2 dl skyr
2-3 hvidløgsfed
Salt, peber 


Skær avocado i tynde skiver.
Skær ½ af agurken i tynde stave.
Riv ½ af agurken groft på rivejern. 

Rør skyr med revet agurk og presset hvidløg, smag til med salt og peber.

Smør fuldkornswraps med skyrblandingen, og læg laksen ovenpå.

Læg skiver af avocado og stave af agurk på midten af hver wrap.
.
Rul fuldkornswraps og skær dem ud i 2 stykker.

Pak wraps individuelt i film og nyd dem som et mellemmåltid på farten.




(2 personer)

Indgredienser

2 stykker fisk (f eks torsk eller laks á ca 100 g pr. stk
3 tsk. pesto, f.eks. basilikumpesto 
2-3 tsk rasp
Salt, peber

Læg fisken på et stykke bagepapir og krydder m. salt og peber. Rør pesto og rasp sammen og læg det oven på fiskestykkerne.

Bag fisken i ovnen i ca. 10 min. ved 210 grader.

Servering
Server fisken med ovnbagte rodfrugter eller salat og kartofler. 




​​​



Redaktør