Kan jeg få hjælp til transport til og fra hospitalet?
Du skal normalt selv arrangere og betale for din transport til og fra hospitalet. I enkelte tilfælde kan du have ret til at få hjælp til udgifterne eller til kørsel frem og tilbage. Kontakt afdelingen, hvor du har en aftale, hvis du er i tvivl.
Læs mere om transport på www.regionh.dk/transport
Hvornår har jeg en tid hos Fysio- og ergoterapiafdelingen?
Hvis du har glemt din tid, kan du gøre et af følgende:
- Gå ind på www.minsundhedsplatform.dk og slå op, hvornår du har en tid.
- Download app'en MinSP og se der, hvornår du har en tid.
- Ring til afdelingens hovednummer: 3863 5108, og hør, hvornår du har en tid.
Kan jeg klæde om og bade, når jeg har været til træning?
Hvis du skal træne i bygningen på Nielsine Nielsen 10, indgang 10 er der få omklædnings- og badefaciliteter.
Hvor foregår min genoptræning?
Inden du bliver udskrevet fra hospitalet, vurderer lægen, hvilken form for genoptræning du har behov for. Der er tre former genoptræning:
- Specialiseret genoptræning
- Almen genoptræning
- Egentræning
Specialiseret genoptræning
Du kan få en henvisning til specialiseret genoptræning, hvis lægen vurderer, at dit behov for genoptræning kræver et tæt samarbejde mellem speciallægerne og det sundhedsfaglige personale. Hospitalets fysio- og ergoterapeuter står for træningen, som begynder på hospitalet.
Genoptræning kan blive flyttet til din egen kommune, når speciallægen og hospitalets fysio- og ergoterapeuter vurderer, at der ikke længere er behov for tæt opfølgning.
Har du behov for yderligere genoptræning efter forløbet på hospitalet, udarbejder fysio- og/eller ergoterapeuten en genoptræningsplan. Denne bliver sendt til dig, din egen læge og hjemkommune, der så har ansvaret for din træning.
Almen genoptræning
Du kan få en henvisning til almen genoptræning, hvis din hjemkommune har et genoptræningstilbud, der dækker dit behov for genoptræning. Hospitalet sørger for, at din kommune får besked om, at du skal genoptrænes.
Har du behov for almen genoptræning efter forløbet på hospitalet, udarbejder lægen, fysio- og/eller ergoterapeuten en genoptræningsplan. Du vil herefter blive kontaktet af kommunen med henblik på, hvor og hvornår genoptræningen finder sted.
Din genoptræning vil foregå i din hjemkommune og det er din kommune, du skal kontakte, hvis du har spørgsmål til, hvornår genoptræningen starter.
Egentræning
Egentræning er genoptræning, du kan udføre hjemme på egen hånd. Det betyder, at du ikke har behov for speciallægens samarbejde eller din hjemkommunes genoptræningstilbud.