Videre til indhold. |

Tilbage til menuen

Ny pulverkur giver vægttab

Pulverkuren Cambridge Weight Plan fjerner overvægt hos patienter med slidgigt. Det viser ny forskning fra Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital.

Patienter med slidgigt kan ikke træne sig ud af overvægt, men ved hjælp Cambridge Weight Plan og løbende vejledning fra en diætist kan de nu komme af med de overflødige kilo.

- Det er simpelthen en del af produktet, at patienterne bliver hjulpet af diætister, der følger op på vægttabet og hjælper patienterne med ikke at falde tilbage, siger en af forskerne bag undersøgelsen, biostatistiker, cand.scient. ph.d., Robin Christensen. Han leder sektion for biostatistik på Parker Instituttet.

Robin Christensen har sammen med kollger undersøgt 192 svært overvægtige med slidgigt i knæene. De tabte sig i gennemsnit 14 kilo i løbet af 16 uger, og vægttabet er vedvarende.

Undersøgelsen er netop blevet publiceret i tidsskriftet European Journal of Clinical Nutrition, http://www.nature.com/ejcn/index.html.

Webredaktør
Regionhovedstaden