Videre til indhold. |

Tilbage til menuen

Sygefraværet halveret på flere afdelinger

En blanding af pisk og gulerod har fået sygefraværet til at styrtdykke. (Presseresumé)

Ledelsen på Frederiksberg Hospital er ikke bange for at bruge både pisk og gulerod for at få sygefraværet ned.

Fx var udmeldingen til hospitalets portører, at de kunne undgå fyringer, hvis de skar fraværet ned fra 7 til 5 procent. Og det lykkedes: Fraværet er i løbet af et år faldet fra 7 til 4,3 procent.

Også på andre afdelinger falder sygefraværet drastisk, fx på Røntgenafdelingen, der er gået fra 9 til 4,4 procent.

Hospitalets nye direktør Jonatan Schloss har som mål at sygefraværet skal ned på alle afdelinger af hensyn til økonomien og patienterne.

- Helt banalt så drejer det sig om, at der er nogle mennesker, der ikke møder på arbejde, og det betyder jo, at patienterne ikke får den behandling, pleje og diagnostik, som de skulle have haft, siger Jonatan Schloss.

(TV2 Nyhederne, 13. august 2010, kl. 19:00, www.sputnik.dk)

Webredaktør
Regionhovedstaden