Videre til indhold. |

Tilbage til menuen

Fjernarbejder fra Sverige

Urologisk Klinik på Frederiksberg Hospital har ansat en lægesekretær, som udelukkende arbejder fra sit hus i Malmø.
Lægesekretær Bellis Vogelius
Også lægesekretærer er en meget efterspurgt personalegruppe, og det har fået Urologisk Klinik på Frederiksberg Hospital til at tænke utraditionelt for at få fingre i en ny, god lægesekretær.

Derfor har Jytte Hyrtig, ledende lægesekretær i Urologisk Klinik, ansat danske Bellis Vogelius, som bor i Stürup ved Malmø sammen med sin mand og to små børn.

Jytte Hyrtig ser imidlertid stort set aldrig sin nye medarbejder, for Bellis Vogelius arbejder udelukkende fra sit hus i det svenske. Den nye lægesekretær dukker kun op på hospitalet en til to gange om måneden til særlige møder.

For Jytte Hyrtig er det nyt at ansætte medarbejdere med en 100 procent hjemmearbejdsplads, men hun er ind til videre begejstret for det. På klinikken er der to hjemmearbejdende lægesekretærer - den anden arbejder fra sin bopæl i Horsens - og en tredje er på vej. Det viser sig, at hendes lægesekretærer arbejder yderst effektivt, når de arbejder hjemme.

- Jeg oplever ofte, at de to lægesekretærer med hjemmearbejdsplads er lige så effektive som tre lægesekretærer. Jeg tror, at det har noget at gøre med, at de pågældende lægesekretærer gerne vil bevise, at de i hvert fald ikke sidder og fiser den af, fordi de har en hjemmearbejdsplads. Noglen gange er jeg faktisk nødt til at holde dem i ørene og sige til dem, at de ikke skal arbejde for meget, siger Jytte Hyrtig.

Lægesekretærer, som arbejder hjemmefra, bliver mere og mere almindeligt også på Frederiksberg Hospital .
På Akut Modtage Afsnit M5 og Medicinsk Afdeling M1 er der fx flere sekretærer, som helt eller delvist arbejder hjemme, men Bellis Vogelius er hospitalets første "udenrigskorrespondent".

Bellis Vogelius og Jytte Hyrtig
Bellis Vogelius (tv. i bill.) er Frederiksberg Hospitals første udenrigs-korrespondent og hun ses i selskab med ledende lægesekretær Jytte Hyrtig.

Webredaktør
Regionhovedstaden