Videre til indhold. |


Tilbage til menuen

Nyheder

Nyt fra hospitalet

 • 22. april 2014

  Kemo-behandling målrettet den enkelte patient

  Nyt VIDEN+
  Behandlingen af fremskreden tarmkræft kan måske forbedres markant gennem et offentligt-privat samarbejde.

 • 17. marts 2014

  Hjerner sladrer om sygdomme

  Nyt VIDEN+
  Hjerner fra afdøde patienter er guld værd i udforskningen af hjernens mysterier.

 • 7. marts 2014

  Vågetjeneste debuterer på Frederiksberg Hospital

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har iværksat et samarbejde med Røde Kors Hovedstadens Vågetjeneste om at etablere et nyt vågeteam på Frederiksberg. Den nye vågetjeneste er et pilotprojekt, som starter op i begyndelsen af marts på Medicinsk Afdeling på Frederiksberg Hospital. Det nye vågeteam af frivillige, der våger over døende i deres sidste timer, er det første af sin slags på et hospital i hovedstadsområdet.

 • 7. marts 2014

  Vågetjeneste debuterer på Frederiksberg Hospital

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har iværksat et samarbejde med Røde Kors Hovedstandens Vågetjeneste om at etablere et nyt vågeteam på Frederiksberg. Den nye vågetjeneste er et pilotprojekt, som starter op i begyndelsen af marts på Medicinsk Afdeling på Frederiksberg Hospital. Det nye vågeteam, af frivillige der våger over døende i deres sidste timer, er det første af sin slags på et hospital i hovedstadsområdet.

 • 26. februar 2014

  Regeringen bevilger 2,95 mia. kr. til Nyt Bispebjerg

  Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg har netop fået endeligt tilsagn fra Regeringen om finansiering af hospitalsdelen af projektet. Psykiatrien finansieres af Region Hovedstaden. Det er en vigtig milepæl for projektet, der nu har økonomien på plads til, at byggeriet kan påbegyndes i år.

 • 25. februar 2014

  Kan man forebygge blodprop i hjernen ved at overvåge hjerterytmen?

  Det vil nyt forskningsprojekt på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler søge at afklare. Interesserede borgere, som ønsker at indgå i forsøget, er velkommen til at kontakte hospitalet.

 • 21. februar 2014

  Forskningsdynamo fylder 70

  Bente Danneskiold-Samsøe, forskningschef på Parker Instituttet, fylder i dag 70 år.

 • 6. februar 2014

  "Levende" plaster heler sår

  Nyt Viden+
  Hvorfor ikke bruge kroppens egne vækstfremmere i koncentreret form til at sætte skub i sårhelingen?

 • 3. februar 2014

  Hædersbevis til palliativ behandler og forsker

  Ledende overlæge, dr.med. Lise Pedersen, Palliativ Medicinsk Afdeling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, har modtaget Lise og Gunnar Wærums Fonds studierejselegat for 2013.

 • 24. januar 2014

  Landets første daghospital for patienter med ufrivillige bevægelser

  Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital har som de første i Danmark åbnet et særligt daghospital for patienter med dystoni – en invaliderende sygdom, der kræver tværfaglig behandling på specialistniveau.

 • 13. januar 2014

  Gåden om de frosne skuldre

  Nyt VIDEN+  Ved at undersøge vævsprøver fra patienter håber idrætskirurgerne at løse mysteriet om, hvorfor nogle får en frossen skulder.

 • 3. januar 2014

  Automatisk temperaturovervågning redder medicinen

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har netop udstyret 800 frysere, køleskabe og kølerum med RTLS-tags, der trådløst registrerer temperaturerne på det kostbare indhold. Det er måske verdens største samlede temperaturmåling baseret på RTLS. Potentialerne er store for kvalitetssikring, dokumentation og sparet tid og strøm.

 • 18. december 2013

  Mere enkelt at få akut hjælp fra nytår

  Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital og Akutklinikken på Frederiksberg Hospital er klar til de nye opgaver, når Region Hovedstaden fra nytår indfører et nyt akutsystem.

 • 17. december 2013

  12 mio. kr. til mere effektiv behandling af tyktarmskræft

  Forskergruppe fra Bispebjerg Hospital modtager 12 mio. kr. fra Højteknologifonden til udvikling af ny teknologi til behandling af de mest aggressive former for tyktarmskræft.

 • 9. december 2013

  Årets Lassen-pris går til Albert Gjedde

  Professor, dr.med. Albert Gjedde modtager Niels A. Lassen prisen 2013, der blev uddelt på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitalers forskningsdag, Lassen-dagen.

 • 2. december 2013

  Frederiksberg Hospital er en aktiv del af nybyggeriet på Bispebjerg

  Frederiksberg Hospital lukker, når fremtidens hospital står færdigt på Bispebjerg, men det er langt fra et hospital i afvikling. Hospitalet bruges til genhusning under byggeriet, og flere fusionerede afdelinger fra de to hospitaler skaber her en ny kultur, før de flytter i nye rammer. Efterhånden er der fyldt godt op i de afdelinger, der har stået tomme.

 • 2. december 2013

  Dansk-svensk tilbud til barnløse vinder ny stor sundhedspris

  Det banebrydende samarbejde ReproHigh vinder Oresund Award på 1,6 millioner kroner.

 • 21. november 2013

  Sværere at blive gravid, hvis du har astma

  Nyt studie fra Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital viser, at astma kan gøre det sværere at blive gravid.

 • 21. november 2013

  Selvlysende kræftceller

  VIDEN+ Fra operationsgang til ambulatorium: Fluorescerende kræftceller og nye instrumenter giver blærekræftpatienter et mere skånsomt forløb.

 • 19. november 2013

  På mission for sundere lunger

  Bor du i nærheden af Bispebjerg eller Frederiksberg Hospital? Så læg vejen forbi i morgen, onsdag den 20. november. Her kan du i anledning af den Internationale Lungedag få målt din lungefunktion og meget mere. På Bispebjerg foregår det kl. 10-13, på Frederiksberg kl. 14-17.

 • 13. november 2013

  Styrkelse af dansk antidopingindsats

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitalers Klinisk Biokemisk Afdeling er netop blevet godkendt til blodanalyser af WADA i forbindelse med verdenskonferencen i Johannesburg. Det styrker Anti Doping Danmarks indsats indenfor eliteidrætten.

 • 30. oktober 2013

  Hospitaler ser stort potentiale i trådløs teknologi

  Et testprojekt, hvor portører på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler scanner senge med mobiltelefoner, er kun det første skridt i indtoget af moderne teknologi, der skal lette hverdagen på hospitalerne. Sporing af udstyr, personale og patienter er fremtiden.

 • 17. oktober 2013

  Nyt skilteprojekt viser vejen

  Et pilotprojekt afprøver nye skilte på en lille del af Bispebjerg Hospital for både at teste fleksible, digitale skilte og en enklere måde at vise vej. Efterfølgende skilter Region Hovedstaden resten af hospitalsområdet. De første skilte bliver sat op i uge 42.

 • 10. oktober 2013

  Alzheimer patienter kommer i form

  VIDEN+ Måske kan fysisk træning forsinke udviklingen af Alzheimers sygdom?

 • 30. september 2013

  Ny professor vil have mere styr på giften

  Overlæge, dr.med. Kim Peder Dalhoff, Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg Hospital, er udnævnt til professor ved Københavns Universitet i klinisk farmakologi (med fokus på klinisk toksikologi).

 • 30. september 2013

  Ny professor vil have mere styr på giften

  Overlæge, dr.med. Kim Peder Dalhoff, Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg Hospital, er udnævnt til professor ved Københavns Universitet i klinisk farmakologi (med fokus på klinisk toksikologi).

 • 27. september 2013

  Stor bevilling til forebyggelse af modermærkekræft

  Professor, overlæge Hans Christian Wulf har modtaget en million kroner fra Region Hovedstaden til et forskningsprojekt, der skal udvikle metoder til risikovurdering af personer med mistænkelige modermærker og modermærkekræft.

 • 5. september 2013

  Samtaler hjælper

  Nyt VIDEN+ De pårørende lider også, når der er sygdom i familien. Men samtaler kan løsne op.

 • 27. juni 2013

  Programmeret til fedme?

  Kemikalier, vitaminer og moderens livsstil - måske grundlægges fedme allerede i fostertilstanden.

 • 24. maj 2013

  Gigantbrok kan fjernes

  VIDEN+  Ny metode til at operere gigantbrok kommer en overset patientgruppe til gode.

 • 19. april 2013

  Medarbejderne bygger fremtidens hospital i Lego

  Ved hjælp af Legoklodser i alle regnbuens farver har ledende klinikere på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler været med til at bygge de overordnede rammer for fremtidens somatiske hospital. Arbejdet med at fastlægge principperne for den kliniske grundstruktur har ført til en rapport og en Lego-model, som skal bruges i den kommende arkitektkonkurrence. 

 • 13. marts 2013

  For meget træning - og hvad så?

  En øm knæsene eller en sprængt achillessene? Flere hundrede tusinde danske motionister overbelaster hvert år deres sener og muskler. Og det kan tage lang tid at hele kroppens elastikker.
  Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, forsker i, hvordan man bedst kan forebygge og genoptræne skader i senerne. Styrketræning er svaret.

 • 6. februar 2013

  Stillestue giver værdig død på hospitalet

  Urologisk Afdeling har skabt en stillestue, som pårørende til alvorligt syge og døende kan bruge døgnet rundt. Det nye tilbud er til gavn for både den døende, de pårørende og personalet, viser erfaringerne.

 • 4. februar 2013

  Fremtidens hospital er intelligent og trådløst

  Mobile teknologier gør det nemmere at give den bedste patientpleje og service på fremtidens hospital. Et såkaldt fyrtårnsprojekt i Region Hovedstaden skal give nye forslag til mobile løsninger i hospitalsbyggerierne

 • 16. januar 2013

  Foredrag om sex og kronisk sygdom

  Torsdag den 29. januar kan du opleve et foredrag ved Rikke Thuesen, som er uddannet terapeut, sexolog og coach og bl.a. kendt fra tv programmet ”Jagten på gnisten”. Hun fortæller om de udfordringer, der kan være med sex- og samlivet, når man er ramt af en kronisk sygdom.

 • 8. januar 2013

  24-timers samfundet kan gøre os syge

  Det moderne samfund forstyrrer vores naturlige døgnrytme på mange måder. Jo mere, vi ved om, hvordan hjernens ur fungerer, jo bedre kan vi kompensere for det.

 • 14. december 2012

  Rygestopbasen modtager bevilling på 4,8 mio.

  Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har bevilget 4,8 mio til Rygestopbasen, World Health Organization - Collaborating Centre (WHO-CC) på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.

 • 7. december 2012

  Hvordan føles smerte?

  Hver femte dansker lider af kroniske smerter – og hos en del af patienterne kan man ikke finde nogen oplagt forklaring. Måske fordi nervesystemet udvikler en smerteoverfølsomhed og begynder at sende signaler til hjernen om smerter, som ikke stammer fra skader eller sygdom i kroppen. Forskere fra Parker Instituttet skal nu undersøge, hvordan smerter forarbejdes i hjernen.

 • 13. november 2012

  Når hjernens ur går forkert

  Jetlag, søvnforstyrrelser og vinterdepression opstår, når vores indre ur går i utakt. Hjernens ur har betydning for vores døgnrytme og velbefindende - og for kræft og sygdomme i nervesystemet. Forskere ved Klinisk Biokemisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler er langt fremme med forskning i, hvad hjernens ur betyder for sygdomme i nervesystemet.

 • 24. oktober 2012

  ’Styrket Borgerkontakt’ giver færre klager og kortere sagsbehandlingstid

  Pressemeddelelse: Favrskov Kommune, Furesø Kommune, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har i de seneste 1½ år arbejdet med projekt ’Styrket Borgerkontakt’. Nu er konklusionen klar, og resultaterne er tydelige: Fokus på god dialog med borgeren giver langt færre klager og kortere sagsbehandlingstid.

 • 22. oktober 2012

  Kunne vi byde på en NemSMS?

  Den 22. oktober lød startskuddet for en kampagne, som Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har sat i søen for at sætte fokus på NemSMS. Kampagnen kører i to måneder og skal sikre, at flere af vores patienter bliver opmærksomme på, at de kan få en påmindelse om deres tider på hospitalet.

 • 15. oktober 2012

  Styr på logistikken i fremtidens hospital

  Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg sætter i samarbejde med DSV skik på logistikken i fremtidens hospital. Et fyrtårnsprojekt skal definere nye standarder for hospitalslogistikken i Region Hovedstaden. 

 • 18. september 2012

  Ærgerligt at det er slut!

  Flotte tilbagemeldinger fra patienter efter deltagelse i online KOL-rehabilitering iværksat af Lungemedicinsk Ambulatorium.

 • 14. september 2012

  Når nervesystemet går i selvsving

  Nyt VIDEN+: Flere tusinde danskere går og falder om uden at fejle noget, og mange patienter besvimer pludseligt, når de for første gang skal stå ud af sengen efter en operation.
  Ofte er der tale om en synkope: Nervesystemet kortslutter . . .

 • 13. september 2012

  Bispebjerg Hospital sporer senge ved hjælp af QR-koder

  Bispebjerg Hospital tager i et banebrydende testprojekt de populære QR-koder i brug til at spore hospitalssengenes bevægelser rundt på området. Målet er at indsamle data, som kan bruges til at optimere fremtidens hospital.

 • 22. august 2012

  Erhvervslivet udvikler fremtidens hospital

  En række af dansk erhvervslivs store navne var samlet til topmøde på Bispebjerg Hospital d. 22. august. Der blev udviklet nye løsninger og servicekoncepter, der skal understøtte driften af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

 • 7. august 2012

  Hvad har sport og hjertesygdomme med hinanden at gøre?

  Har atleter større eller mindre risiko for at dø af en hjertesygdom? Få svaret i VIDEN+ og se, hvordan hjertespecialist Hanne Rasmusen tester Michael Knudsen fra OL-landsholdet i håndbold.

 • 27. juni 2012

  Nyt webmagasin VIDEN+

  Nyt webmagasin går tæt på forskning og udvikling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler. Her får du også mulighed for at teste din viden. Det første nummer handler om astma.

 • 21. juni 2012

  Grønt liv og bystemning vinder konkurrencen om fremtidens Bispebjerg

  Britiske BDP er udpeget som vinder af helhedsplankonkurrencen for Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Vinderprojektet deler området op i fire kvarterer med et grønt park-hjerte i midten og giver god plads til de smukke, fredede pavilloner og grønne haver.

 • 4. juni 2012

  Begejstrede amerikanere besøgte Frederiksberg Hospital

  13 ledere fra det amerikanske Institute for Healthcare Improvement (IHI) gæstede i midten af maj Frederiksberg Hospital som led i deres besøg i landet for at lære af det danske sundhedsvæsen. Og de var imponerede over hospitalet, skriver Ugeskrift for Læger.

 • 1. juni 2012

  Fortæl direktøren om dine oplevelser

  Dansk Selskab for Patientsikkerhed har udviklet en app kaldet "Fodspor". App'en er en opfølgning på projekt "I Patientens fodspor", hvor hospitalsdirektører fysisk fulgte i patientens fodspor, for at tage ved lære af patientens oplevelser. Den nye app gør det muligt for flere patienter at dele deres oplevelser med direktøren, idet de nu via deres mobiltelefon kan sende oplysninger om deres oplevelser til direktøren.

 • 11. maj 2012

  Vi vil yde den ideelle patientbehandling

  - sådan lyder visionen i Bispebjerg og Frederiksberg Hospitalers nye fælles strategi ”Helhed og individ”, som nu er på gaden.

 • 8. maj 2012

  Reumatologisk Afdeling - landets bedste til uddannelse

  Afdelingen har på Dansk Reumatologisk Selskabs årsmøde modtaget Yngre Reumatologers uddannelsespris, Den Gyldne Pelotte, som årets bedste uddannelsesafdeling. Årsag: Et langt sejt træk og vilje til at tænke nyt og positivt.

 • 3. maj 2012

  Vi er blevet bedre til at lytte

  Den nyeste landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser (LUP) viser at Bispebjerg og Frederiksberg Hospitalers patienter har fået et bedre indtryk af hospitalsopholdet. Vi er blevet bedre til at lytte til patienternes behov, viser tallene – og det er netop et af de områder, hospitalets nye fælles strategi sætter fokus på.

 • 27. april 2012

  Ny åbningstid i Akutklinikken (den tidligere skadestue)

  Fra 1. maj har Akutklinikken på Frederiksberg Hospital åbent fra klokken 07.00 til 22.00 og har dermed ikke længere åbent om natten.

 • 11. april 2012

  Pioner udnævnes til professor

  Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, er udnævnt til adjungeret professor i farmakoterapi. Som professor skal Hanne Rolighed være med til at styrke samarbejdet mellem farmakologi og farmaci.

 • 10. april 2012

  Dødeligheden er fortsat lav på Frederiksberg Hospital

  De nye såkaldte HSMR-tal er lavere end forventet, og dødeligheden på Frederiksberg Hospital ligger fortsat under landsgennemsnittet.

 • 24. marts 2012

  Hoftemøde blev igen et tilløbsstykke

  200 hofteopererede og andre interesserede tog imod invitationen, da Ortopædkirurgisk Afdeling, Frederiksberg Hospital, igen holdt informationsmøde om hofteproteser.

 • 17. marts 2012

  Informationsmøde om hofteproteser

  Hør om fordele og ulemper ved de forskellige typer og få besked om din egen protesetype på mødet den 24. marts.

 • 14. marts 2012

  11 mio. euro til europæisk forsøg med deltagere fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler

  Blodprop i hjernen er den næsthyppigste årsag til dødsfald verden over, alligevel er de tilgængelige typer af behandling begrænsede. Det kan et nyt stort europæisk forsøg med nedkøling af hjernen være med til at ændre.

 • 9. marts 2012

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler akkrediteret

  I januar og februar blev Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler minutiøst gennemgået for at kontrollere, om hospitalerne lever op til Den Danske Kvalitetsmodels krav til kvalitet og patientsikkerhed. Nu har hospitalerne fået deres endelige kvalitetsstempel af akkrediteringsnævnet.

 • 2. marts 2012

  Tjekkisk sundhedsminister på besøg på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler havde torsdag besøg af Tjekkiets sundhedsminister Leoš Heger til en snak om, hvordan der på hospitalet og på landsplan i Danmark og Tjekkiet arbejdes med kvalitet og forebyggelse.

 • 25. februar 2012

  Mange ville høre om hofteproteser

  Lørdagens informationsmøde om hofteproteser blev et tilløbsstykke med knap 500 deltagere. Præsentationen fra mødet kan hentes her.

 • 25. februar 2012

  Informationsmøde om hofteproteser

  I lyset af den seneste tids debat om hofteproteser inviterer Ortopædkirurgisk Afdeling på Frederiksberg Hospital til informationsmøde lørdag den 25. februar 2012.

 • 9. februar 2012

  Frederiksberg Hospital indstillet til akkreditering

  I denne uge har tre såkaldte surveyore gennemgået Frederiksberg Hospital på kryds og tværs for at kontrollere, om hospitalet lever på til den danske kvalitetsmodel.

 • 3. februar 2012

  Vægttab skal give bedre knæ

  Ny Artroseklninik på Frederiksberg Hospital skal hjælpe gigtpatienter med at slanke sig, så de undgår operation.

 • 24. januar 2012

  ASR hofteprotese og XL hofteprotese

  Information fra Ortopædkirurgisk Afdeling, Frederiksberg Hospital.

 • 24. januar 2012

  Kan højt blodtryk være en fordel?

  Koordinerende Forskningsenhed i gang med projekt, der skal undersøge sammenhængen mellem blodtryk, træning og smerter.

 • 20. januar 2012

  Medicinsk Ambulatorium 2 flytter til nye lokaler

  Fra fredag den 20. januar har ambulatoriet adresse i helt nyindrettede lokaler på vej 2, indgang 1.

 • 10. januar 2012

  Debat med borgere skudt i gang på Facebook

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har nu i en uge inviteret borgere til debat på Facebook. Flere har allerede budt ind med ideer til, hvordan vi skaber det bedste fælles hospital. Lige nu kan du være med i en afstemning om god service.

 • 10. januar 2012

  Debat med borgere skudt i gang på Facebook

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har nu i en uge inviteret borgere til debat på Facebook. Flere har allerede budt ind med ideer til, hvordan vi skaber det bedste fælles hospital. Lige nu kan du være med i en afstemning om god service.

 • 2. januar 2012

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler fusionerer

  Fra årsskiftet ledes Bispebjerg Hospital og Frederiksberg Hospital af en fusioneret direktion. Det er et af de første skridt på vejen mod et nyt hospital på Bispebjerg Bakke. Patienterne kommer ikke til at mærke fusionen, og den samlede direktion vil være til stede på begge hospitaler.

 • 22. december 2011

  Ny pulverkur giver vægttab

  Pulverkuren Cambridge Weight Plan fjerner overvægt hos patienter med slidgigt. Det viser ny forskning fra Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital.

 • 21. december 2011

  Fortsat lav dødelighed

  Dødeligheden på hospitalet er stadig lavere end forventet og under gennemsnittet i landet.

 • 9. december 2011

  Landets bedste til at producere mere

  På blot et år har Frederiksberg Hospital øget produktiviteten med 14,5 procent – trods tre sparerunder, færre hænder og lukning af et sengeafsnit. Det er den største stigning i landet.

 • 29. november 2011

  Patienter spilder tiden i sygehussengen

  Frederiksberg Hospital er gået på jagt efter spild og dårlige vaner - målet er at skaffe god behandling uden flere penge, skriver Jyllands-Posten i dag.

 • 21. november 2011

  Dronning Ingrids Forskerpris går til Henning Bliddal

  Dronning Ingrids Forskerpris går i år til professor Henning Bliddal, medstifter af og institutchef på Frederiksberg Hospitals reumatologiske forskningsenhed, Parker Instituttet.

 • 18. november 2011

  Ny medicin-cocktail sender patienterne direkte hjem

  Syntetisk morfin, binyrebarkhormon og gigtmedicin sørger nu for, at patienterne på Dagkirurgisk Center undgår at blive indlagt på grund af kvalme og opkast.

 • 4. november 2011

  Dødeligheden er fortsat lav på Frederiksberg Hospital

  I 2. kvartal af 2011 er dødeligheden på Frederiksberg Hospital fortsat lavere end forventet.

 • 1. november 2011

  Nul ventetid til hjerteundersøgelse

  Frederiksberg Hospital har fjernet ventetiden til den vigtige hjerteundersøgelse ekkokardiografi ved at indrette en ekkoklinik.

 • 25. oktober 2011

  Nu taler lægen direkte med computeren

  Røntgenafdelingen på Frederiksberg Hospital har som en af de første i landet indført et system, hvor radiologerne dikterer deres beskrivelse af røntgenbillederne direkte til en computer med talegenkendelse. Efter et år, hvor systemet er blevet kørt ind og finpudset, høster afdelingen nu frugterne i form af bedre beskrivelser, større sikkerhed og hurtigere levering. Sådan lyder det af en af de radiologer, der har været med fra starten.

 • 24. oktober 2011

  Parker Instituttet inviterer til ph.d.-forsvar

  Cand. scient. L. Rebekka Ryders ph.d.-forsvar, fredag d. 28. oktober, kl. 13.00.

 • 29. september 2011

  Fede er bedre til at overleve hjerte-kar-sygdomme

  Hvis man får en blodprop eller hjerneblødning, har overvægtige klart de bedste odds for at overleve. Det viser en undersøgelse, som overlæge og dr.med. Tom Skyhøj Olsen fra Frederiksberg Hospital har været med til at lave.

 • 21. september 2011

  Omvandrende leksikon i det akutte

  Afdelingslæge Mogens Linnet, Skadestuen på Frederiksberg Hospital, har netop fået godkendt sin uddannelse i fagområdet Akut medicin.

 • 8. september 2011

  Åbent hus blev en stor succes

  Lørdag den 3. september bød Frederiksberg Hospital velkommen indenfor til Åbent hus. Over 1.000 gæster mødte op og prøvede aktiviteterne i det store program.

 • 7. september 2011

  Indbydelse til tiltrædelsesforelæsning

  Overlæge dr.med. Bente Danneskiold-Samsøe er udnævnt til klinisk professor i Reumatologi og holder tiltrædelsesforelæsning på Frederiksberg Hospital fredag den 16. september 2011.

 • 3. august 2011

  Unge mangler viden om seksualitet

  Et forskningsprojekt fra Frederiksberg Hospitals Innovacenter viser, at unge i Danmark ved for lidt om sex og deres krop og har brug for flere voksne at spørge til råds.

 • 27. juli 2011

  På jagt efter skøre knogler

  Borgere over 40 år, som ender på Skadestuen med brud på arm, håndled eller skulder, får nu et tilbud om at få målt deres knogler. Formålet er at finde borgerne, der har knogleskørhed og derfor er i fare for at få flere brud.

 • 4. juli 2011

  Skybrud har skabt oversvømmelser

  Det kraftige skybrud lørdag aften skabte oversvømmelser i kældrene på Frederiksberg Hospital. Ingen patienter har dog været berørt af oversvømmelserne.

 • 4. juli 2011

  Dobbelt så mange nyresten på KBA

  Klinisk Biokemisk Afdeling (KBA) har succes med avanceret nyrestenanalyse.

 • 27. juni 2011

  Web-tv: Rengøringsstandard i Region Hovedstaden

  Så lidt skal der til før en operations- eller intensivstue dumper til en rengøringskontrol. Vi følger Anne-Lise Schjønning fra Dansk Cleaning Service, der gennemgår en intensivstue og fortæller om rengøringsfejl, der kan dumpe rummet.

 • 22. juni 2011

  Region Hovedstadens hospitalsplan er vedtaget

  Den 21.06.2011 vedtog Regionsrådet Hospitals- og psykiatriplan 2020 (HOPP 2020). Ifølge planen er det besluttet, at akutmodtagelserne på Glostrup Hospital, Amager Hospital, Helsingør Hospital, Gentofte Hospital, Frederikssund Hospital og Frederiksberg Hospital (det vil sige Skadestuen) fra 1. maj 2012 kun skal have åbent i tidsrummet 7.00-22.00.

 • 21. juni 2011

  Færre multiresistente bakterier

  Antallet af infektioner med de resistente Klebsiella pneumoniae-ESBL producerende bakterier er faldet til under det halve på Frederiksberg Hospital over de sidste fire år.

 • 17. juni 2011

  DK's laveste dødelighed - igen

  Danske Regioner har nu offentliggjort nye tal for HSMR (hospitalsstandardiseret mortalitetsratio). De viser, at Frederiksberg Hospital fortsat har Danmarks laveste dødelighed.

 • 31. maj 2011

  Frederiksberg Hospital har overtaget 600 operationer fra privathospitalerne

  Da hospitalet i 2010 stod foran en stor sparerunde tog hospitalet kampen op mod privathospitalerne og har nu erobret 600 operationer til Frederiksberg Hospitals urologiske afdeling. Det skriver Politiken i dag.

 • 30. maj 2011

  Sparerunder har været en succes

  Et år efter de store sparerunder på hospitalerne er facit kortere ventetider, flere tilfredse patienter og lavere sygefravær hos medarbejderne. Det skriver Politiken søndag.

 • 27. maj 2011

  Studiebesøg i de fælles patienters fodspor

  Fire nøglepersoner fra Frederiksberg Kommunes Sundhedscenter var i to dage rundt på hospitalet for at se på snitflader mellem hospital og kommune. Det gav aha-oplevelser og lektier med hjem til begge parter.

 • 17. maj 2011

  Det nye hospital er et kæmpe molekyle

  Frederiksberg Bladet skriver 17. maj om Den Gennemgående Brugergruppe under Nyt Hospital Bispebjerg, hvor fire ledere fra Frederiksberg Hospital har været med til at bygge fremtidens hospital som et molekyle.

 • 17. maj 2011

  Drop-in og få taget et røntgenbillede, når det passer dig

  Et nyt tilbud fra Røntgenafdelingen på Frederiksberg Hospital skal gøre livet nemmere for både borgere og praktiserende læger.

 • 17. maj 2011

  Mere tilfredse patienter på Frederiksberg Hospital

  Ny undersøgelse af patienternes tilfredshed viser, at Frederiksberg Hospital igen går frem. På en stor del af spørgsmålene i spørgeskemaet svarer patienterne således mere positivt, end de gjorde sidste gang, undersøgelsen blev lavet. Tallene viser dog også, at hospitalet skal forbedre sig.

 • 16. maj 2011

  Slankekur kan spare patienter for knæoperationer

  Ny undersøgelse foretaget af Parker Instituttet viser, at overvægtige med dårlige knæ får det markant bedre ved at smide nogle kilo. Et vægttab på kun 10 procent kan for to ud af tre patienter betyde, at de kan undgå en knæoperation. Se video om undersøgelsen her.

 • 12. maj 2011

  Klinisk Biokemisk Afdeling indstillet til fortsat akkreditering

  Klinisk Biokemisk Afdeling havde den 10. maj 2011 det årlige besøg af DANAK (nationalt akkrediteringsorgan for laboratorier). Det gav et flot resultat.

 • 9. maj 2011

  Radiografer godt i gang med at beskrive røntgenbilleder

  Radiografer fra Frederiksberg Hospital er nu udklækket som beskrivende radiografer og godt i gang med at aflaste lægerne på Skadestuen. Uddannelsen har styrket det faglige miljø på Røntgenafdelingen.

 • 26. april 2011

  Færre klager og mere tilfredse patienter

  På Frederiksberg Hospital holder den Ortopædkirurgiske Afdeling to gange om ugen møder med de patienter, der netop er blevet opereret.

 • 14. april 2011

  DK's laveste dødelighed

  Frederiksberg Hospital har ifølge nye tal ikke blot den laveste dødelighed i regionen - men i hele landet.

 • 14. april 2011

  Mobile medarbejdere

  En nem og hurtig adgang til hospitalets it-systemer – den såkaldte ’single sign on’- løsning - sparer læger og sygeplejersker for masser af frustrerende spildtid. Projekt på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler er en succes

 • 11. april 2011

  Debriefing-møder med patienter halverer antallet af klager

  Ortopædkirurgisk Afdeling på Frederiksberg Hospital har halveret antallet af patientklager ved hjælp af debriefing-møder, som alle hofte- og knæopererede patienter indkaldes til kort efter operationen.

 • 8. april 2011

  De kunstige knæ fra Frederiksberg Hospital holder rigtigt længe

  Patienter, der får indopereret kunstige knæ af lægerne på Frederiksberg Hospitals ortopædkirurgiske afdeling, får ifølge statistikken nogle af de mest langtidsholdbare proteser.

 • 19. marts 2011

  Blåt lys sparer 36 procent af alle blærekræftoperationer

  En ny operationsmetode med blåt lys og fluorescerende stof fjerner blærekræft så effektivt, at 36 procent af patienterne undgår tilbagefald og ny operation. Det viser en undersøgelse, som netop er offentliggjort i det internationale tidsskrift British Journal of Urology. Frederiksberg Hospital, som står bag undersøgelsen og indførte metoden i Danmark, satser nu på at videreudvikle den til brug i ambulatoriet, så flere patienter kan undgå at blive indlagt.

 • 18. marts 2011

  De 90-årige kan bedre klare akut sygdom end de 70-årige

  Sådan lyder en af konklusionerne på et nyt forskningsprojekt, der er offentliggjort i det amerikanske lægetidskrift EPIDEMIOLOGY. Overlæge Tom Skyhøj Olsen fra Frederiksberg Hospital står bag undersøgelsen.

 • 18. marts 2011

  Anonyma Prisen gik til Inge Genefke og Merete Lund Hetland

  Prisen blev torsdag overrakt på Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital.

 • 11. marts 2011

  Innovation kommer ikke af sig selv

  Marts-udgaven af Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen stiller skarpt på Innovationsforum på Frederiksberg Hospital, som er med til at skabe og fastholde en stærk innovationskultur blandt hospitalets medarbejdere.

 • 1. marts 2011

  Hvad mener patienterne om servicen i ambulatoriet?

  Klinisk Biokemisk Afdeling starter 1. marts en uddybende undersøgelse af patienttilfredsheden i afdelingens ambulatorium.

 • 24. februar 2011

  Vægttab kan forhindre knæoperationer

  Antallet af knæoperationer stiger voldsomt - især overvægtige får nye knæ. Mange kan dog undgå at komme under kniven, hvis de taber sig, viser en undersøgelse fra Parker Instiuttet på Frederiksberg Hospital.

 • 23. februar 2011

  Markant fald i sygefraværet

  Fra 2009 til 2010 er sygefraværet på Frederiksberg Hospital faldet fra 5,6 til 5,0 procent svarende til 11 procentpoints - takket være en stor indsats fra ledere og medarbejdere.

 • 9. februar 2011

  Få frisk luft, mens du venter på Skadestuen

  Skadestuen på Frederiksberg Hospital afprøver i disse dage et system med elektroniske brikker, der bipper, når personalet er klar til at undersøge patienten. Dermed skal patienterne ikke længere være bænket i venteværelset, men kan gå en tur udenfor, mens de venter på at blive kaldt ind.

 • 8. februar 2011

  Trygt at være patient på Frederiksberg Hospital

  Lægerne på Frederiksberg Hospital bruger ikke hemmelige koder, og man kan trygt lade sig indlægge, siger hospitalsdirektør Jonatan Schloss.

 • 8. februar 2011

  Professor slår til lyd for øget brug af billeddiagnostik

  Professor Henning Bliddal fra Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital opfordrer i Dagens Medicin til systematisk brug af billeddiagnostik i behandlingen af gigtpatienter.

 • 18. januar 2011

  Den svære dialog om genoplivning

  Webredaktionen har i forlængelse af sagen om journalforkortelser talt med Medicinsk Afdelings ledende overlæge Allan Kofoed-Enevoldsen for at få nogle umiddelbare bud på, hvordan man får åbnet op for en bedre dialog om genoplivning.

 • 13. januar 2011

  Lav dødelighed på Frederiksberg Hospital

  Den seneste opgørelse over de såkaldte HSMR-tal viser, at dødeligheden på Frederiksberg Hospital samlet set er faldende, set over en periode på de sidste seks kvartaler.

 • 6. januar 2011

  Mere rent på Frederiksberg Hospital

  En ny ekstern kontrol af rengøringen på Frederiksberg Hospital viser en markant fremgang i forhold til sidste år. Mens hospitalet dengang kun fik godkendt fem procent af de undersøgte rum, er tallet nu oppe på 35 procent. Der er dog fortsat gode muligheder for forbedringer.

 • 22. december 2010

  Patienter vil gerne være med i undervisningsforsøg

  Urologisk Ambulatorium på Frederiksberg Hospital har indgået et nyt samarbejde, der skal vise, om video gør de studerende bedre til at huske, hvordan de skal anlægge blærekateter. Patienterne er ikke bekymrede for at være med i forsøget.

 • 16. december 2010

  1,8 mio. til forskning i knæartrose og smerte

  Det Frie Forskningsråd har bevilget 1.835.135.180 kr. til fysioterapeut, ph.d. Marius Henriksen fra Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital til et projekt, der skal afdække sammenhængen mellem terapeutisk træning og knæsmerter hos patienter med knæartrose.

 • 10. december 2010

  Bertel Haarder støtter succesfuld KOL-behandling

  På mandag den 13. december besøger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder Det Virtuelle Hospital på Frederiksberg Hospital, som arbejder med telemedicinsk behandling. Efter nytår bliver der for første gang indført nye takster på telemedicin og e-mail-konsultationer, så disse behandlingsformer bliver takseret på lige fod med et besøg på hospitalet.

 • 6. december 2010

  På stuegang med skærm og pc

  Ved stuegang på Frederiksberg Hospital har overlæge Jeppe Hansen udskiftet papirjournalerne med en ny stuegangsvogn med skærm og computer.

 • 26. november 2010

  Frederiksberg-medarbejdere bag 40 opfindelser

  Det medarbejderdrevne Innovationsforum på Frederiksberg Hospital har søsat en lang række projekter.
  (Presseklip, Dagens Medicin)

 • 25. november 2010

  Banke, banke på...

  29. november til 10. december 2010 vil personer i gule veste registrere brugen af blandt andet venteværelser og receptioner.

 • 22. november 2010

  Rygning årsag til blodprop i hjernen

  Det er rygning og ikke som hidtil troet forhøjet blodtryk, der er den dominerende årsag til blodprop i hjernen. Det viser en undersøgelse gennemført på Apopleksiafsnittet på Frederiksberg Hospital i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

 • 19. november 2010

  Danmarks mest tilfredse netbrugere

  IT & Telestyrelsens årlige benchmark, Bedst på Nettet, har givet hospitalets hjemmeside en sjetteplads på listen over de bedste danske hospitalshjemmesider. Resultatet skyldes især, at brugerne er tilfredse med hjemmesiden.

 • 16. november 2010

  International KOL dag 2010

  Få målt din lungefunktion!
  Onsdag den 17. november er det international KOL dag. Verden over vil der være fokus på den livsfarlige lungesygdom Kronisk Obstruktiv Lungesygdom - også kaldet KOL.
  Medicinsk ambulatorium 2 på Frederiksberg Hospital holder i den anledning åbent hus, hvor du kan komme forbi og bl.a. få målt din lungefunktion.

 • 2. november 2010

  Trafiktælling på Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler

  I uge 44 og 45 er der trafiktælling på Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler. Tællingen skal bidrage til at skabe det optimale grundlag for at udforme fremtidens hospital.

 • 2. november 2010

  Nyd en gåtur på hospitalets område

  På trods af regn og rusk var der mødt en del op til genindvielsen af Hjertestien onsdag den 27. oktober. Hjertestien fremstår nu med 92 nye skilte og flere nye sving på ruten.

 • 26. oktober 2010

  Tre nye kvalitetsstjerner

  Nye kvalitetstal fra Sundhedsstyrelsen giver igen Frederiksberg Hospital tre stjerner.

 • 25. oktober 2010

  Lav dødelighed på Frederiksberg Hospital

  Ifølge nye tal er dødeligheden på Frederiksberg Hospital faldende.

 • 12. oktober 2010

  Danmarks første vippeskanner til Frederiksberg Hospital

  Mandag formiddag blev en otte ton tung magnet hejst ind gennem muren på Frederiksberg Hospital. Magneten er hjertet i hospitalets helt nye vippeskanner, der som noget særligt kan skanne patienter i stående stilling.

 • 16. september 2010

  Et af landets bedste laboratorier

  Klinisk Biokemisk Afdeling har modtaget en pris for at være et af Danmarks bedste hæmatologilaboratorier i 2010.

 • 14. september 2010

  Telemedicin er en succes på Frederiksberg Hospital

  90 patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom måler nu puls og lungefunktion hjemmefra som led i det telemedicinske forskningsprojekt på Frederiksberg Hospital - og patienterne er tilfredse.
  (Presseklip)

 • 9. september 2010

  Alt udsolgt til live-operation

  Kirurgerne på Ortopædkirurgisk Afdeling er i front med den allernyeste teknik til rekonstruktion af korsbånd. Derfor var mange kolleger fra hovedstadsområdet mødt op for at se en live transmitteret operation og dele viden.

 • 3. september 2010

  Også mænd har en overgangsalder

  Ny undersøgelse fra apopleksiafsnittet på Frederiksberg Hospital viser, at også mænd går gennem en overgangsalder. Her skifter de fra at være det stærke til det svage køn.
  (Presseklip)

 • 16. august 2010

  Sygefraværet halveret på flere afdelinger

  En blanding af pisk og gulerod har fået sygefraværet til at styrtdykke. (Presseresumé)

 • 11. august 2010

  Kroniske smerter øger risiko for selvmord

  Hvis man er kvinde og lider af fibromyalgi, har man 10 gange så høj risiko for at dø ved selvmord sammenlignet med resten af befolkningen. Det viser en ny undersøgelse fra Parker Instituttet, der er Frederiksberg Hospitals reumatologiske forskningsenhed i gigt.

 • 2. august 2010

  Flere unge med fibromylagi

  Stadig flere unge i Danmark får fibromylagi, som er en kronisk tilstand med muskel- og ledsmerter. Frederiksberg Hospital rummer landets eneste tilbud til fibromylagipatienter. (Presseresumé)

 • 19. juli 2010

  Ane Friis Bendix konstitueres som hospitalsdirektør

  Vicedirektør Ane Friis Bendix konstitueres som hospitalsdirektør fra 19. juli til og med 4. oktober 2010.

 • 5. juli 2010

  Ny ledende oversygeplejerske

  Karin Lornsen bliver den nye ledende oversygeplejerske på Reumatologisk Afdeling.

 • 23. juni 2010

  Fra Frederiksberg Hospital til Afrika

  Inger-Marie Thiele fra Urologisk Afdeling har samlet udgået hospitalsudstyr til et hospital i Tanzania. Her er der hårdt brug for hjælpen.

 • 16. juni 2010

  Små partikler er skyld i blodpropper

  Bittesmå partikler fra bilernes udstødningsrør er sandsynligvis årsagen til hvert 20 tilfælde af blodpropper i hjernen hos københavnerne. Det viser en ny dansk undersøgelse, som Reumatologisk Afdeling, afsnit H1, på Frederiksberg Hospital har bidraget til.

 • 15. juni 2010

  Frederiksberg Hospitals første kliniske professor

  Henning Bliddal fra Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital er udnævnt til klinisk professor i reumatologi med speciel fokus på artrose (slidgigt) ved Københavns Universitet. Der er tiltrædelsesforelæsning fredag den 2. juli 2010.

 • 9. juni 2010

  Danmarks bedste hospital

  Ifølge den nye hospitalsplan kan vi om ca. 10 år slå dørene op for et nyt, stort og moderne storbyhospital på Bispebjergs matrikel.

 • 9. juni 2010

  Facebook-side om hospitalsbyggeriet

  Rådgivere og entreprenører (og andre interesserede) kan nu via Facebook følge med i Bispebjerg-projektet, som omfatter det hospitalsbyggeri, hvor Frederiksberg Hospital og Bispebjerg Hospital skal fusionere.

 • 7. juni 2010

  Invitation til ph.d. - forelæsning

  Parker Instituttet inviterer til ergoterapeut Eva Ejlersen Wæhrens’ ph.d.-forelæsning den 10. juni.

 • 1. juni 2010

  Frederiksberg Hospital får ny vicedirektør

  Hospitalets nye vicedirektør hedder Ane Friis Bendix. Hun er begyndt i den nye stilling 1. juni 2010.

 • 21. maj 2010

  Portræt af en prisvinder

  Dagens Medicin sætter spot på Klaus Phanareth, leder af Frederiksberg Hospitals telemedicinske forskningsenhed og årets vinder af Medicoprisen.

 • 17. maj 2010

  Succes med early warning score

  Tre medicinske afsnit på Frederiksberg Hospital har samlet erfaringer med en ny metode, der tidligt udpeger de patienter, der er ved at udvikle kritisk sygdom. Metoden indføres nu på alle medicinske afsnit.

 • 15. maj 2010

  Fokusgrupper med patienter forbedrer kvaliteten

  Ortopædkirurgisk Afdeling på Frederiksberg Hospital har særdeles gode erfaringer med pilotprojekt, hvor alle hofte- og knæopererede patienter indkaldes til fokusgruppemøde kort efter operationen.

 • 27. april 2010

  Telemedicin baner vejen for en tredje sektor

  Telemedicinsk Forskningsenhed på Frederiksberg Hospital  er godt i gang med en nyt koncept, der erstatter hospitalernes primære opgaver med telemedicin.

 • 26. april 2010

  Nyt system giver bedre oversigt over økonomien

  Det nye webbaserede ledelsesinformationssystem, Weblis, er nu rullet på Frederiksberg Hospital. Formålet er at give især afdelingsledelserne let adgang til valide oplysninger om afdelingens økonomi og aktivitet.

 • 8. april 2010

  Blodprøve skal afsløre risiko for svær sygdom

  Det første halvt hundrede patienter på Frederiksberg Hospitals akut medicinske afdeling (AMA) har fået taget blodprøve som led i et nyt spændende projekt.

 • 23. marts 2010

  Ny plan skal forbedre rengøringen

  Uddannelse og nye måder at gøre rent på er nøgleordene i en ny 7-punkts plan, som Frederiksberg Hospital og rengøringsfirmaet Elite Miljø har lagt frem. Læs også Frederiksberg Bladets reportage fra rengøringen på Frederiksberg Hospital.

 • 19. marts 2010

  Naturmedicin virker mod gigt

  Henning Bliddal fra Parker Instituttet og Kaj Winther fra Klinisk Biokemisk Afdeling fortæller i B.T., at naturmedicin såsom hyben, ingefær og fiskeolie kan lindre gigtsmerter.

 • 8. marts 2010

  Ny pjece om samarbejdet mellem hospital og kommuner

  Pjecen beskriver, hvordan opgaverne koordineres ved indlæggelser og udskrivninger mellem Frederiksberg og Københavns kommuner og Frederiksberg Hospital.

 • 8. marts 2010

  Pjece om samarbejdet mellem hospital og kommuner

  Pjecen beskriver, hvordan opgaverne koordineres ved indlæggelser og udskrivninger mellem Frederiksberg og Københavns kommuner og Frederiksberg Hospital.

 • 5. marts 2010

  Reumatologisk Afdeling opretter hotline for de henvisende læger

  Det nye tilbud skal give gode ambulante forløb for de reumatologiske patienter og fremme samarbejdet mellem primærsektor og hospitalet.

 • 1. marts 2010

  Klinisk Biokemisk Afdeling blåstemplet igen

  Klinisk Biokemisk Afdeling er for anden gang blevet akkrediteret med et flot resultat.

 • 26. februar 2010

  Fire projekter bejler til kvalitetspris

  Frederiksberg Hospital har sendt fire projekter afsted til konkurrencen om Region Hovedstadens kvalitetspris.

 • 9. februar 2010

  Dialogaftale 2010 for Frederiksberg Hospital på plads

  Aftalen udstikker rammerne for hvilke tværgående og virksomhedsspecifikke indsatsområder hospitalet skal have fokus på i det kommende år.

 • 9. februar 2010

  Vi kan lære meget af girafferne

  Giraffer klarer i modsætning til mennesker et højt blodtryk uden problemer. Overlæge på Frederiksberg Hospital Jesper Mehlsen fortæller i Deadline om, hvordan vi sandsynligvis kan tage ved lære af girafferne.

 • 8. februar 2010

  Pressemeddelelse - 39 medarbejdere ramt af spareplan

  Frederiksberg Hospital må sige farvel til 39 medarbejdere på grund af hospitalets anstrengte økonomi.

 • 28. januar 2010

  Velkommen til de urologiske patienter fra Amager

  Urologisk Afdeling er i fuld gang med at gøre klar til 1. februar, hvor afdelingen overtager de urologiske patienter fra Amager Hospital.

 • 26. januar 2010

  Fuld fart på telemedicin

  Overlæge Klaus Phanareth er i DR Deadline-studiet for at fortælle om udviklingen inden for telemedicin.

 • 13. januar 2010

  Hospitalet skal spare

  Frederiksberg Hospital forventer at få et budgetunderskud i 2009 på omkring 37,7 mio. kroner. Derfor har direktionen iværksat en spareplan.

 • 12. januar 2010

  New York Times: Frederiksberg Hospital viser vejen

  Avisen beretter om de mange fordele ved telemedicin og er med til en af hospitalets telemedicinske stuegange. Radioavisen P4 bringer også et indslag om historien.

 • 8. januar 2010

  Nyt udviklingskatalog med mange tilbud

  I hospitalets nye udviklingskatalog, Udvikling 2010, præsenterer HR & Udvikling en bred vifte af tilbud. De skal være med til at sikre hospitalet som en moderne arbejdsplads i udvikling og fremme samarbejdet med kommuner og andre hospitaler.

 • 6. januar 2010

  Velkommen til nye medarbejdere januar 2010

  Tirsdag den 5. januar begyndte et hold nye medarbejdere på hospitalets introduktionsforløb.

 • 29. december 2009

  Frederiksberg Hospital total røgfrit

  Pr. 1. januar 2010 er Frederiksberg Hospital røgfrit på matriklen. 

 • 15. december 2009

  Dagens Medicin: Frederiksberg Hospital blandt de bedste

  Dagens Medicin kårer Danmarks bedste hospitaler i en ny stor analyse. I listen over "Små hospitaler" er Frederiksberg Hospital det bedste i Region Hovedstaden og det tredjebedste på Sjælland.

 • 14. december 2009

  Facebook - en god måde at rekruttere på

  Frederiksberg Hospital bruger Facebook til at holde kontakten med sygeplejestuderende. (Presseklip)

 • 9. december 2009

  Frederiksberg Hospitals ambulante patienter er tilfredse

  I dag offentliggøres resultaterne af den landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser, LUP 2009. Der er gode resultater for Frederiksberg Hospital, men også forbedringsmuligheder.

 • 3. december 2009

  Velkommen til december måneds nye medarbejdere

  Ny hospitalsdirektør Jonatan Schloss var blandt deltagerne, da 25 nyansatte 2. december begyndte deres job på Frederiksberg Hospital med første del af introduktionsforløbet.

 • 27. november 2009

  Flere etiske komiteer på vej

  Flere hospitaler følger Frederiksberg Hospitals eksempel og opretter etiske komiteer. (Presseklip)

 • 20. november 2009

  Vort Hospital november 2009

  Læs blandt andet om den nye hospitalsdirektør og "Byens bedste blodprøver" fra Klinisk Biokemisk Afdeling.

 • 12. november 2009

  Hospitalet styrker kikkert undersøgelser og trykker ventetiden i bund

  Patienter vil fremover i mange tilfælde komme til kikkertundersøgelse på Frederiksberg Hospital med en dags varsel.

 • 10. november 2009

  Nyt netværk for yngre læger

  De yngre læger har efterspurgt et netværk på Frederiksberg Hospital. Det får de nu.

 • 6. november 2009

  Operationsgangen går forrest med sikkerhed

  Operationsgangen indfører Danmarks første e-leaning program for infektionshygiejne før en operation.

 • 4. november 2009

  Velkommen til november måneds nye medarbejdere

  22 nye medarbejdere begyndte 3. november deres job på Frederiksberg Hospital med første del af introduktionsforløbet.

 • 1. november 2009

  Al reumatologi er nu flyttet fra Bispebjerg til Frederiksberg

  Reumatologisk Afdeling H er pr. 1. november 2009 flyttet fra Bispebjerg Hospital til Frederiksberg Hospital med alle funktioner – dvs. nu også sygeplejerskerne fra ambulatoriet.

 • 27. oktober 2009

  Ny hospitalsdirektør til Frederiksberg Hospital

  Frederiksberg Hospitals nye direktør er 39 år og kommer fra Falck Health Care.

 • 20. oktober 2009

  Ti år med forskning i international topklasse

  Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital fejrede jubilæum.

 • 13. oktober 2009

  Overblik over sundheds- og forebyggelsestilbud

  Frederiksberg Hospital er med på ny forebyggelsesportal, der skal gøre det nemmere at informere patienterne om tilbud fra kommuner og hospitaler.

 • 12. oktober 2009

  Ny opvågningsstue giver bedre forhold for patienter og medarbejdere

  Anæstesiklinikken/COP (central operationsgang) har åbnet endnu en opvågningsstue med fire opvågningspladser. Dermed kan både patienter og medarbejdere se frem til bedre forhold.

 • 5. oktober 2009

  Velkommen til oktober måneds nye medarbejdere

  Fredag blev godt 40 nye medarbejdere budt velkommen til Frederiksberg Hospital ved starten på oktober måneds intro-forløb.

 • 29. september 2009

  Anæstesien bedst til uddannelse

  De medicinstuderende kårer Anæstesiklinikken til det klart bedste uddannelsessted.

 • 29. september 2009

  Stue kun til pårørende

  Nyindrettet rum for pårørende til terminalt syge kræftpatienter på Urologisk Klinik.

 • 28. september 2009

  10-års jubilæum for Parker Instituttet

  Parker Instituttet fejrer sine 10 år med forskning i gigtsygdomme i ugen fra den 5.-9. oktober.

 • 15. september 2009

  Ny chef i Urologisk Klinik

  Paul Ostri, 59, er tiltrådt som klinikchef i Urologisk Klinik.

 • 7. september 2009

  Trivselsprisen 2009 gik til Skadestuen

  For femte år i træk blev Trivelsprisen uddelt på Personalets dag. I år gik prisen til Skadestuen.

 • 4. september 2009

  Ergoterapien vandt Kvalitetsprisen

  Ergoterapien får årets kvalitetspris for et velbeskrevet projekt med et klart formål og nogle klare standarder for, hvad de gerne ville opnå.

 • 4. september 2009

  Personalet er mit guld

  Lederen af plejehjemmet Lotte, Thyra Frank, trak fulde huse, da hun på hospitalets Kvalitetsdag fortalte om ”livsglæde og stjernestunder”.

 • 3. september 2009

  Velkommen til september måneds nye medarbejdere

  42 medarbejdere mødte op til september måneds introduktion for at begynde på deres nye arbejde.

 • 31. august 2009

  En uge for medarbejdernes trivsel

  Hospitalets medarbejdere har nu taget hul på Personalets uge, hvor overskrifterne er trivsel, samarbejde og kvalitet. Ugen byder blandt andet på DHL-stafet, Kvalitetsdag, MED-udvalgenes dag og Personalets dag.

 • 24. august 2009

  Anna Guttesen udpeget som næstformand i Akkrediteringsnævnet

  Konstitueret hospitalsdirektør Anna Guttesen er blevet udnævnt til næstformand i det landsdækkende Akkrediteringsnævn, som er blevet nedsat i forbindelse med implementeringen af Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM).

 • 10. august 2009

  Jockeylegende fik ny hofte og kom op på hesten igen

  Den 65-årige jockeylegende Desmond Scarlett kom ud af sit smertehelvede, da han fik en ny hofte på Frederiksberg Hospital. Nu rider han konkurrence igen.

 • 5. august 2009

  Velkommen til august måneds nye medarbejdere

  Hele 58 medarbejdere, herunder 20 sygeplejersker, tog hul på deres nye job på hospitalet ved introduktionen i august.

 • 7. juli 2009

  Nu kan patienter på Frederiksberg Hospital også være udlagte

  Patienter med rygerlunger kan fremover blive indlagt i eget hjem ved hjælp af telemedicin.

 • 2. juli 2009

  Mælk slanker - snup et glas uden dårlig samvittighed

  Sådan lyder resultatet af et nyt, banebrydende studie fra Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital og Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet.

 • 23. juni 2009

  10 af hospitalets medarbejdere til Medarbejder Topmøde

  Onsdag den 10. juni var 120 medarbejdere fra regionens medicinske afdelinger - heraf 11 fra Frederiksberg Hospital - inviteret til medarbejdertopmøde i Hillerød. Temaet for dagen var fremtidens medicinske afdelinger.

 • 11. juni 2009

  Hospitalet tiltrækker svenske studerende

  Svenske sygeplejestuderende til introduktion på Frederiksberg Hospital.

 • 8. juni 2009

  Velkommen til juni måneds nye medarbejdere

  27 nye medarbejdere tog 2. juni 2009 hul på deres nye job på Frederiksberg Hospital.

 • 2. juni 2009

  Ny stor Reumatologisk afdeling på Frederiksberg Hospital

  Reumatologien på Bispebjerg Hospital fusionerer med Reumatologisk Afdeling på Frederiksberg Hospital.

 • 25. maj 2009

  Frederiksberg Hospital bliver fremover Vanløses hospital

  Borgere i Vanløse med medicinske sygdomme skal fremover behandles på Frederiksberg Hospital.

 • 15. maj 2009

  Valg til EU-parlamentet og folkeafstemning om ændring af tronfølgeloven

  Patienter, der er indlagt på Frederiksberg Hospital i perioden 17. maj - 5. juni, kan brevstemme på hospitalet.

 • 6. maj 2009

  Ny skanner er et stort plus

  Hospitalet modtog tirsdag en ny MR-skanner. Skanneren er en donation til Parker Instituttet fra Oak Foundation og giver hospitalet den seneste diagnostiske teknologi.

 • 5. maj 2009

  Velkommen til maj måneds nye medarbejdere

  I alt 30 nye medarbejdere har taget hul på deres nye job med et tre dages introduktionsforløb om hospitalet.

 • 1. maj 2009

  Influenza A

  Her kan du se, hvor du kan finde løbende information om Influenza A (tidligere kendt som svineinfluenza).

 • 20. april 2009

  Frederiksberg Hospital markerer sig internationalt

  Det anerkendte, internationale tidsskrift, Time Magazine, fremhæver elektronisk patientmedicinering og telemedicin på Frederiksberg Hospital som gode eksempler på, hvordan brug af IT i det danske sundhedsvæsen er et forbillede for USA.

 • 20. april 2009

  Mød hospitalets Faldklinik på Forskningens Døgn

  Fredag den 24. april kl. 12-17 på Solbjerg Plads kan du prøve forskellige tests og undersøgelser med Faldklinikkens tekniske udstyr.

 • 6. april 2009

  Velkommen til april måneds nye medarbejdere

  Der var kick-off for et nyudviklet introduktionsprogram, da 32 nye medarbejdere begyndte deres job på hospitalet.

 • 23. marts 2009

  Musik beroliger patienter

  Kortere ventetider og mere rolige patienter. Det er resultatet af musik i venteværelset på medicinsk ambulatorium på Frederiksberg Hospital.

 • 16. marts 2009

  Snart sygeplejerske

  Som noget nyt tilbyder Frederiksberg Hospital at hjælpe sygeplejestuderende med bacheloropgaven.

 • 2. marts 2009

  Velkommen til marts måneds nye medarbejdere

  33 nye medarbejdere begyndte 2. marts deres job på Frederiksberg Hospital med første del af introduktionsforløbet.

 • 19. februar 2009

  3,5 mio. kr. fra TrygFonden

  Overlæge Klaus Phanareth, chef for Akut Modtage Afsnit, har modtaget en donation på 3,5 mio. kroner af TrygFonden til projektet ”Det virtuelle hospital”.

 • 18. februar 2009

  Halvdelen af akut medicinske patienter er underernærede

  Nyt projekt med diætist på Akut Modtage Afsnit på Frederiksberg Hospital skal hjælpe de mange medicinske patienter, som er underernærede, når de bliver indlagt.

 • 2. februar 2009

  Velkommen til februar måneds nye medarbejdere

  På februar måneds første introduktionsdag tog 35 nye medarbejdere hul på deres job på hospitalet.

 • 20. januar 2009

  Læger på Frederiksberg Hospital udnævnes til superhelte

  Lægerne på hospitalets medicinske afdeling for lunge og mave-tarmsygdomme har indført systemet ”Medicinafstemning” og modtager derfor i dag prisen ”Ugens Leif”.

 • 15. januar 2009

  Kantine med god mad og hygge

  DJØF Bladets madanmelder giver tre store madkasser til Frederiksberg Hospitals kantine.

 • 14. januar 2009

  Rapport om lægemiddel-kontinuitet over sektorgrænser for ældre medicinske patienter

  Rapport viser, at der næsten altid mangler oplysninger om et eller flere lægemidler, når ældre indlægges, og at 2/3 af patienterne har spørgsmål til deres medicin, efter de er blevet udskrevet.

 • 12. januar 2009

  Velkommen til januar måneds nye medarbejdere

  I alt 30 nye medarbejdere har taget hul på deres nye job med en grundig introduktion til Frederiksberg Hospital.

 • 5. januar 2009

  Sklerose - ingen hindring for et godt arbejdsliv

  Lotte Andersen på operationsgangen har lært at leve med sin sygdom i et godt fleksjob på Frederiksberg Hospital.

 • 22. december 2008

  Sygeplejersker i kø for at arbejde med planlagt kirurgi

  Overalt på landets hospitaler er der mangel på sygeplejersker, men på Frederiksberg Hospitals center for planlagt (elektiv) kirurgi står sygeplejerskerne i kø for at komme indenfor. Derfor opretter hospitalet nu en email-tjeneste, som sygeplejerskerne kan tilmelde sig, så de er sikre på at få besked, så snart der er en ledig stilling.

 • 17. december 2008

  Pengene trak

  Lægesekretær Dorte Ernst er vendt tilbage til Frederiksberg Hospital, efter hun har prøvet at arbejde på et privat hospital.

 • 11. december 2008

  Flot vurdering af Frederiksberg Hospital

  Nye tal for sundhedskvalitet giver tre stjerner.

 • 9. december 2008

  Velkommen til december måneds nye medarbejdere

  36 nye medarbejdere begyndte i 1. december deres nye job med introduktion til hospitalet.

 • 3. december 2008

  Patientforeningen Danmark hilser hospitalets nye coach velkommen

  Formanden for Patientforeningen Danmark kalder det i Frederiksberg Bladet både fremsynet og konstruktivt, at Frederikseberg Hospital har ansat en coach til medarbejderne.

 • 28. november 2008

  Pressemeddelelse: Professionalisme og godt arbejdsmiljø

  Frederiksberg Hospitals store kapacitet og produktion kan ikke undværes, siger Frederiksberg Hospitals direktør som kommentar til ny rapport fra regeringen om sygehusinvesteringer.

 • 27. november 2008

  For lav kvalitet i rengøringen

  Rengøringen på regionens hospitaler, herunder Frederiksberg Hospital, er blevet vurderet ud fra Dansk Standard.

 • 20. november 2008

  Sygeplejerske bliver coach

  Med ansættelsen af en hospitalscoach går Frederiksberg Hospital nye veje for at øge medarbejdernes trivsel.

 • 17. november 2008

  Hospitalets joker

  Arkitekt Christian Ræder, Frederiksberg Hospital, har succes med design af lampe.

 • 14. november 2008

  Chris på hospitalet

  Der var fulde huse i auditoriet, da Chris MacDonald gav et energifyldt og inspirerende oplæg til medarbejderne på Frederiksberg Hospital.

 • 11. november 2008

  Årets Sygeplejerskepris til operationssygeplejerske

  Operationssygeplejerske Karen Mølholm Andersen har modtaget Frederiksberg Hospitals årlige Sygeplejerskepris.

 • 10. november 2008

  Mange patienter får kroniske postoperative smerter

  Masterafhandling fra Frederiksberg Hospitals smertesygeplejerske Eva Buchardt påviser, at overraskende mange patienter lider af smerter lang tid efter en total knæ alloplastik.

 • 7. november 2008

  Nye retningslinjer for ventetider fra 7. november

  Regeringen har midlertidigt suspenderet den nuværende aftale om behandling inden for en måned.

 • 27. oktober 2008

  Kampagne på Frederiksberg Hospital redder 42 liv

  Nye beregninger viser, at 42 patienter på Frederiksberg Hospital har reddet livet, fordi hospitalet deltager i Operation Life, som er en landsdækkende kampagne for patientsikkerhed.

 • 22. oktober 2008

  Årsmøde i Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin

  Medlemmer og interesserede inviteres til mødet på Fiona Park i Odense fredag den 7. november 2008.

 • 7. oktober 2008

  Patienternes ambassadør i TV2 Lorry

  Mandag aften den 7. oktober kunne TV2 Lorrys seere følge patientambassadør Susanne Tarp på patientsikkerhedsstuegang på Frederiksberg Hospital.

 • 29. september 2008

  Penge til nyt udstyr, maskiner og ombygning

  Næste års budget for regionen er vedtaget, og det rummer bl.a. to anlægsbevillinger til Frederiksberg Hospital på i alt 18,5 mio.

 • 17. september 2008

  Trivsel i en travl hverdag

  Frederiksberg Hospital ønsker også fremover være en attraktiv arbejdsplads. Derfor har hospitalet nu udgivet en en politik for, hvordan man forebygger, identificerer og reducerer stress.

 • 15. september 2008

  Poul spiser grønt

  Elektriker på Frederiksberg Hospital Poul Jensen spiste kun kantinens salat i Personalets Uge. Resultat: Et kilo lettere og lyst til salat fremover.

 • 3. september 2008

  Trivselsprisen 2008

  Frederiksberg Hospitals Trivselspris går i år til Akut Modtage Afsnit (AMA), som får prisen for den særlige "AMA-ånd".

 • 29. august 2008

  Sikkert hjem fra sygehuset

  Som noget nyt vil sygeplejersker fra Frederiksberg Hospital følge patienter med komplicerede sygehistorier hjem, når de bliver udskrevet.

 • 27. august 2008

  Fjernarbejder fra Sverige

  Urologisk Klinik på Frederiksberg Hospital har ansat en lægesekretær, som udelukkende arbejder fra sit hus i Malmø.

 • 27. august 2008

  Læge Merete Juhl Kønigs ph.d.-forsvar

  Parker Instituttet inviterer alle interesserede til ph.d.-forsvaret "Ultrasonography in the assessment of tendon disease: Methodology and diagnosis", den 29/8. 

 • 6. august 2008

  Brug os

  Susanne Tarp fra Frederiksberg er en af landets 15 såkaldte patientambassadører. Deres opgave er at tale patienternes sag til gavn for en bedre behandling og service på hospitalerne.

 • 14. juli 2008

  Nyt kursus styrker kroniske og ældre patienters forløb

  Frederiksberg Hospital har haft succes med et nyudviklet tværfagligt kursus, hvor sundhedsprofessionelle fra både hospitaler og kommuner udveksler erfaring og får ny fælles viden.

 • 7. juli 2008

  Til Frederiksberg for at lære audit

  Frederiksberg Hospital uddanner personale fra hele landet i audit inden for klinisk fysiologi og nuklearmedicin.

 • 3. juli 2008

  Indlagt i eget hjem

  Frederiksberg Hospital var rammen om et forskningsseminar om fremtidens virtuelle hospital.

 • 30. juni 2008

  Millioner til nyt ultralydsudstyr

  Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital har fået 2,9 millioner kroner til nyt ultralydsudstyr af ”The John and Birthe Meyer Foundation”.

 • 23. juni 2008

  Hospitalet med de mange tilfredse patienter

  Frederiksberg Hospital ligger i front i en rapport om patienternes tilfredshed på alle regionens 13 hospitaler.

 • 9. juni 2008

  Hospital med hukommelse

  Vi arbejder for at skabe sikre rammer for patienterne. Bl.a. ved at skabe et hospital med hukommelse, hvor medarbejderne lærer af de hændelser og fejl, som patienterne pådrages utilsigtet.

 • 26. maj 2008

  Mere sygepleje forskning på hospitalet

  Med nyt tilbud til hospitalets 350 sygeplejersker viser Frederiksberg Hospital vejen inden for sygeplejeforskningen.

 • 19. maj 2008

  Plads til etik tak

  Læge Solveig Henneberg-Pedersen kæmper som medlem af hospitalets klinisk etiske komite for at sætte etikken dagsordenen.

 • 16. maj 2008

  Bedre mad til patienterne

  Nyt projekt på Frederiksberg Hospital giver patienterne flere og bedre muligheder for at vælge mad.

 • 8. maj 2008

  Det Etiske Råd på besøg

  Formand for Det Etiske Råd Peder Agger drøftede onsdag medicinsk etik og sundhedsvæsenet med personalet på Frederiksberg Hospital.

 • 28. april 2008

  Gratis legetøj til alle børn

  Fremover får alle børn på Frederiksberg Hospital en gratis pose med et opgavehæfte, oliekridt og blyant.

 • 28. april 2008

  Patienter behandler sig selv

  Patienter i dialyse på Frederiksberg Hospital låser sig ind på hospitalet og går i behandling uden at hverken læger eller sygeplejersker er til stede.

 • 24. april 2008

  Fyrtårnet inden for gigtforskningen

  Store roser fra Helle Ulrichsen til Parker Instituttet.

 • 21. april 2008

  Hør om fald, BMI og vitamin D

  Frederiksberg Hospital har tre indslag med på programmet for Forskningens Døgn.

 • 3. april 2008

  Rekordbevilling til dansk gigtforskning

  En gave på 43,1 millioner kroner til Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital er den hidtil største i Danmark til forskning i gigt.

 • 12. februar 2008

  17 nye rådgivere i kamp mod rygning

  Frederiksberg Hospital har uddannet en række nye rygestoprådgivere.

 • 18. januar 2008

  Hospitalet styrker forskningen i blærekræft

  Donationer fra industrien på i alt 3,8 mio. kroner har gjort det muligt at reservere to overlæger i foreløbig fem år til at styrke forskningen i blærekræft.

 • 4. januar 2008

  God til genoplivning

  Læge, ph.d.-studerende Jens Rosenberg har modtaget Videreuddannelsesprisen på Frederiksberg Hospital.

 • 27. november 2007

  Pris for undersøgelse om pårørende

  Hustruer til patienter opereret for prostata oplever en stor belastning i det daglige i tiden efter udskrivelsen, viser ny undersøgelse fra Frederiksberg Hospital.

 • 16. november 2007

  Slankemedicin øger risiko for psykiske lidelser

  Cand.scient. Robin Christensen, Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital og professor Arne Astrup, Københavns Universitet, står bag en ny undersøgelse, der viser, at slankemidlet Acomplia øger risikoen for depressioner og angst.

 • 6. november 2007

  Forrest i kampen mod rygning

  Ny rygestopkoordinator skal gøre Frederiksberg Hospital til et af Danmarks mest ambitiøse hospitaler, når det gælder om at hjælpe patienterne med at holde om med at ryge.

 • 18. oktober 2007

  Fornem pris til gigtforsker

  Hendes Majestæt Dronningen overrakte onsdag Dronning Ingrids Gigtforskerpris 2007 til professor dr.med. Bente Danneskiold-Samsøe fra Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital.