Videre til indhold. |


Tilbage til menuen

Nyheder

Nyt fra hospitalet

 • 6. januar 2015

  Er du tilfreds med besøget?

  Er du ambulant patient på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, kan du nu med et enkelt tryk på en stander tilkendegive din tilfredshed med dit forløb og med personalets imødekommenhed. Det sker via fem såkaldte ”Happy og Not-terminaler”, der gennem det næste år går på skift mellem hospitalets ambulatorier.

 • 8. december 2014

  Pressemeddelelse: Gigtpatienter skal have mere sundhed og service

  Danske forskere fra Parker Instituttet, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler i Region Hovedstaden, skal lede et 31 millioner kroner stort EU-projekt om at udvikle en telemedicinsk model, der både giver en bedre behandling og en lettere hverdag til det voksende antal EU-borgere med smerter i leddene.

 • 8. december 2014

  Pressemeddelelse: 37 millioner fra EU til dansk projekt om vægttab

  Mange voksne har held med at tabe sig, ofte støttet af effektive kure, men når det gælder om at fastholde vægttabet, er de mere på herrens mark og ender med at tage på igen. Nu skal Institut for Sygdomsforebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler i Region Hovedstaden, sammen med en række europæiske partnere undersøge, om en værktøjskasse af IT-applikationer kan få EU-borgerne til at holde de tabte kilo fra livet.

 • 21. november 2014

  Fremtidens Bispebjerg blev gravet i gang

  Første spadestik på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg markerede begyndelsen på 10 år med byggeri på Bispebjerg Hospital. - Der skal på ny tænkes i gode, arkitektoniske løsninger, der samtidig holder fast i det menneskelige aspekt, sagde regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, da hun tog spadestikket.

 • 20. november 2014

  På sporet af farlig kemi

  VIDEN+
  Kan man blive syg af at bo i en lejlighed med PCB? Forskerne på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling arbejder på at finde svarerne.

 • 11. november 2014

  Få tjek på lungerne på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler

  På Lungedagen onsdag den 19. november kan få målt din lungefunktion (pusteprøve) og få råd og vejledning af sundhedspersoner. Se tid og sted her.

 • 2. oktober 2014

  Mere præcis behandling af slidgigt

  VIDEN+
  En ny, dynamisk scanningsmetode vender op og ned på forståelsen af artrose. Det handler ikke om slid, men om betændelse

 • 26. august 2014

  Indkaldelse til Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler bliver digital

  Nu er det snart slut med at skulle ud til postkassen for at hente en eventuel indkaldelse fra hospitalet. Fra 26. august vil man – hvis man er tilmeldt Digital Post fra det offentlige - modtage indkaldelsesbreve elektronisk i sin e-boks eller på borger.dk.

 • 20. august 2014

  Nye hjerter træner alt for lidt

  Når man har fået et nyt hjerte, er der ingen grund til at være bange for at give den fuld gas i fitnesscentret. Endda tværtimod. For stabile hjertetransplanterede er hård træning i form af intervaller med høj intensitet både sikker og bedre end moderat træning, der hidtil er blevet anbefalet.

 • 1. august 2014

  Vi vil gerne høre din mening

  Hvis du er patient på Bispebjerg eller Frederiksberg Hospital i august, september eller oktober 2014, modtager du måske et spørgeskema med posten i løbet af efteråret, som vi håber, at du vil besvare. Med spørgeskemaet vil vi gerne høre din mening om at være patient hos os.

 • 4. juli 2014

  Medicin gennem huden

  Der er bedre behandling af hudkræft på vej til en særlig udsat gruppe: Patienter, som har fået et nyt organ.

 • 24. juni 2014

  Hurtige gåture er bedre for hjertet

  Hospitalets forskningsudvalg kårer for anden gang ”Månedens forskningsartikel”. Kardiologisk Afdeling står bag vinderartiklen, som handler om, at hurtig gang nedsætter risikoen for hjertesvigt mere end lange gåture.
  Læs mere om artiklen og hovedforfatteren Hans Askelund Sævereid…

 • 26. maj 2014

  Nyt Hospital Bispebjerg nytænker overgang fra hospital til eget hjem

  20 fagfolk, fra Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune og Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, deltog en torsdag eftermiddag i maj i en workshop om det fremtidige hospitals såkaldte exit zone. Det skal være let at finde ud, komme hjem og fortsætte den rette behandling.

 • 20. maj 2014

  Bare et lille prik...

  Nyt VIDEN+
  Nerveblokader er fremtidens bedøvelse. Nye kliniske forsøg skal gøre lægerne klogere på, hvordan lokalbedøvelse kan bruges ved tarmoperationer.

 • 2. maj 2014

  Find vej på Frederiksberg Hospital med din smartphone

  En ny Find vej-app vil gøre det lettere for patienter og gæster at finde rundt på Frederiksberg Hospital og helt hen til den rigtige afdeling ved hjælp af deres egen mobiltelefon.

 • 24. april 2014

  Neurologisk løber med den første titel

  Som noget nyt kårer Forskningsudvalget "Månedens forskningsartikel". Første vinderartikel er fra Neurologisk Afdeling og handler om, hvordan hjerneblødninger udvikler sig over tid, efter patienten er blevet indlagt.
  Læs mere om artiklen og hovedforfatteren Christian Ovesen...

 • 22. april 2014

  Kemo-behandling målrettet den enkelte patient

  Nyt VIDEN+
  Behandlingen af fremskreden tarmkræft kan måske forbedres markant gennem et offentligt-privat samarbejde.

 • 17. marts 2014

  Hjerner sladrer om sygdomme

  Nyt VIDEN+
  Hjerner fra afdøde patienter er guld værd i udforskningen af hjernens mysterier.

 • 7. marts 2014

  Vågetjeneste debuterer på Frederiksberg Hospital

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har iværksat et samarbejde med Røde Kors Hovedstandens Vågetjeneste om at etablere et nyt vågeteam på Frederiksberg. Den nye vågetjeneste er et pilotprojekt, som starter op i begyndelsen af marts på Medicinsk Afdeling på Frederiksberg Hospital. Det nye vågeteam, af frivillige der våger over døende i deres sidste timer, er det første af sin slags på et hospital i hovedstadsområdet.

 • 7. marts 2014

  Vågetjeneste debuterer på Frederiksberg Hospital

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har iværksat et samarbejde med Røde Kors Hovedstadens Vågetjeneste om at etablere et nyt vågeteam på Frederiksberg. Den nye vågetjeneste er et pilotprojekt, som starter op i begyndelsen af marts på Medicinsk Afdeling på Frederiksberg Hospital. Det nye vågeteam af frivillige, der våger over døende i deres sidste timer, er det første af sin slags på et hospital i hovedstadsområdet.

 • 26. februar 2014

  Regeringen bevilger 2,95 mia. kr. til Nyt Bispebjerg

  Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg har netop fået endeligt tilsagn fra Regeringen om finansiering af hospitalsdelen af projektet. Psykiatrien finansieres af Region Hovedstaden. Det er en vigtig milepæl for projektet, der nu har økonomien på plads til, at byggeriet kan påbegyndes i år.

 • 25. februar 2014

  Kan man forebygge blodprop i hjernen ved at overvåge hjerterytmen?

  Det vil nyt forskningsprojekt på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler søge at afklare. Interesserede borgere, som ønsker at indgå i forsøget, er velkommen til at kontakte hospitalet.

 • 21. februar 2014

  Forskningsdynamo fylder 70

  Bente Danneskiold-Samsøe, forskningschef på Parker Instituttet, fylder i dag 70 år.

 • 6. februar 2014

  "Levende" plaster heler sår

  Nyt Viden+
  Hvorfor ikke bruge kroppens egne vækstfremmere i koncentreret form til at sætte skub i sårhelingen?

 • 3. februar 2014

  Hædersbevis til palliativ behandler og forsker

  Ledende overlæge, dr.med. Lise Pedersen, Palliativ Medicinsk Afdeling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, har modtaget Lise og Gunnar Wærums Fonds studierejselegat for 2013.

 • 24. januar 2014

  Landets første daghospital for patienter med ufrivillige bevægelser

  Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital har som de første i Danmark åbnet et særligt daghospital for patienter med dystoni – en invaliderende sygdom, der kræver tværfaglig behandling på specialistniveau.

 • 13. januar 2014

  Gåden om de frosne skuldre

  Nyt VIDEN+  Ved at undersøge vævsprøver fra patienter håber idrætskirurgerne at løse mysteriet om, hvorfor nogle får en frossen skulder.

 • 3. januar 2014

  Automatisk temperaturovervågning redder medicinen

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har netop udstyret 800 frysere, køleskabe og kølerum med RTLS-tags, der trådløst registrerer temperaturerne på det kostbare indhold. Det er måske verdens største samlede temperaturmåling baseret på RTLS. Potentialerne er store for kvalitetssikring, dokumentation og sparet tid og strøm.

 • 18. december 2013

  Mere enkelt at få akut hjælp fra nytår

  Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital og Akutklinikken på Frederiksberg Hospital er klar til de nye opgaver, når Region Hovedstaden fra nytår indfører et nyt akutsystem.

 • 17. december 2013

  12 mio. kr. til mere effektiv behandling af tyktarmskræft

  Forskergruppe fra Bispebjerg Hospital modtager 12 mio. kr. fra Højteknologifonden til udvikling af ny teknologi til behandling af de mest aggressive former for tyktarmskræft.

 • 9. december 2013

  Årets Lassen-pris går til Albert Gjedde

  Professor, dr.med. Albert Gjedde modtager Niels A. Lassen prisen 2013, der blev uddelt på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitalers forskningsdag, Lassen-dagen.

 • 2. december 2013

  Frederiksberg Hospital er en aktiv del af nybyggeriet på Bispebjerg

  Frederiksberg Hospital lukker, når fremtidens hospital står færdigt på Bispebjerg, men det er langt fra et hospital i afvikling. Hospitalet bruges til genhusning under byggeriet, og flere fusionerede afdelinger fra de to hospitaler skaber her en ny kultur, før de flytter i nye rammer. Efterhånden er der fyldt godt op i de afdelinger, der har stået tomme.

 • 2. december 2013

  Dansk-svensk tilbud til barnløse vinder ny stor sundhedspris

  Det banebrydende samarbejde ReproHigh vinder Oresund Award på 1,6 millioner kroner.

 • 21. november 2013

  Sværere at blive gravid, hvis du har astma

  Nyt studie fra Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital viser, at astma kan gøre det sværere at blive gravid.

 • 21. november 2013

  Selvlysende kræftceller

  VIDEN+ Fra operationsgang til ambulatorium: Fluorescerende kræftceller og nye instrumenter giver blærekræftpatienter et mere skånsomt forløb.

 • 19. november 2013

  På mission for sundere lunger

  Bor du i nærheden af Bispebjerg eller Frederiksberg Hospital? Så læg vejen forbi i morgen, onsdag den 20. november. Her kan du i anledning af den Internationale Lungedag få målt din lungefunktion og meget mere. På Bispebjerg foregår det kl. 10-13, på Frederiksberg kl. 14-17.

 • 13. november 2013

  Styrkelse af dansk antidopingindsats

  Bispebjerg og Frederiksberg Hospitalers Klinisk Biokemisk Afdeling er netop blevet godkendt til blodanalyser af WADA i forbindelse med verdenskonferencen i Johannesburg. Det styrker Anti Doping Danmarks indsats indenfor eliteidrætten.

 • 30. oktober 2013

  Hospitaler ser stort potentiale i trådløs teknologi

  Et testprojekt, hvor portører på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler scanner senge med mobiltelefoner, er kun det første skridt i indtoget af moderne teknologi, der skal lette hverdagen på hospitalerne. Sporing af udstyr, personale og patienter er fremtiden.

 • 17. oktober 2013

  Nyt skilteprojekt viser vejen

  Et pilotprojekt afprøver nye skilte på en lille del af Bispebjerg Hospital for både at teste fleksible, digitale skilte og en enklere måde at vise vej. Efterfølgende skilter Region Hovedstaden resten af hospitalsområdet. De første skilte bliver sat op i uge 42.

 • 10. oktober 2013

  Alzheimer patienter kommer i form

  VIDEN+ Måske kan fysisk træning forsinke udviklingen af Alzheimers sygdom?

 • 30. september 2013

  Ny professor vil have mere styr på giften

  Overlæge, dr.med. Kim Peder Dalhoff, Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg Hospital, er udnævnt til professor ved Københavns Universitet i klinisk farmakologi (med fokus på klinisk toksikologi).

 • 30. september 2013

  Ny professor vil have mere styr på giften

  Overlæge, dr.med. Kim Peder Dalhoff, Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg Hospital, er udnævnt til professor ved Københavns Universitet i klinisk farmakologi (med fokus på klinisk toksikologi).

 • 27. september 2013

  Stor bevilling til forebyggelse af modermærkekræft

  Professor, overlæge Hans Christian Wulf har modtaget en million kroner fra Region Hovedstaden til et forskningsprojekt, der skal udvikle metoder til risikovurdering af personer med mistænkelige modermærker og modermærkekræft.

 • 5. september 2013

  Samtaler hjælper

  Nyt VIDEN+ De pårørende lider også, når der er sygdom i familien. Men samtaler kan løsne op.

 • 27. juni 2013

  Programmeret til fedme?

  Kemikalier, vitaminer og moderens livsstil - måske grundlægges fedme allerede i fostertilstanden.

 • 24. maj 2013

  Gigantbrok kan fjernes

  VIDEN+  Ny metode til at operere gigantbrok kommer en overset patientgruppe til gode.

 • 19. april 2013

  Medarbejderne bygger fremtidens hospital i Lego

  Ved hjælp af Legoklodser i alle regnbuens farver har ledende klinikere på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler været med til at bygge de overordnede rammer for fremtidens somatiske hospital. Arbejdet med at fastlægge principperne for den kliniske grundstruktur har ført til en rapport og en Lego-model, som skal bruges i den kommende arkitektkonkurrence. 

 • 13. marts 2013

  For meget træning - og hvad så?

  En øm knæsene eller en sprængt achillessene? Flere hundrede tusinde danske motionister overbelaster hvert år deres sener og muskler. Og det kan tage lang tid at hele kroppens elastikker.
  Institut for Idrætsmedicin, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, forsker i, hvordan man bedst kan forebygge og genoptræne skader i senerne. Styrketræning er svaret.

 • 6. februar 2013

  Stillestue giver værdig død på hospitalet

  Urologisk Afdeling har skabt en stillestue, som pårørende til alvorligt syge og døende kan bruge døgnet rundt. Det nye tilbud er til gavn for både den døende, de pårørende og personalet, viser erfaringerne.

 • 4. februar 2013

  Fremtidens hospital er intelligent og trådløst

  Mobile teknologier gør det nemmere at give den bedste patientpleje og service på fremtidens hospital. Et såkaldt fyrtårnsprojekt i Region Hovedstaden skal give nye forslag til mobile løsninger i hospitalsbyggerierne

 • 16. januar 2013

  Foredrag om sex og kronisk sygdom

  Torsdag den 29. januar kan du opleve et foredrag ved Rikke Thuesen, som er uddannet terapeut, sexolog og coach og bl.a. kendt fra tv programmet ”Jagten på gnisten”. Hun fortæller om de udfordringer, der kan være med sex- og samlivet, når man er ramt af en kronisk sygdom.

 • 8. januar 2013

  24-timers samfundet kan gøre os syge

  Det moderne samfund forstyrrer vores naturlige døgnrytme på mange måder. Jo mere, vi ved om, hvordan hjernens ur fungerer, jo bedre kan vi kompensere for det.